Pyöräilijöille on uusia reittejä

20.5.2022 Vapaa-aika

Opaskartat ohjaavat palveluiden pariin.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Vanhasta viitostiestä on uuden valmistuttua tullut suosittu pyöräilyreitti välillä Mikkeli–Juva. Lähiaikoina ilmestyy myös opaskartta, johon on merkitty vanhalla tiellä ja siltä lähtevillä teillä olevat retkikohteet.
Kartasta löytyy palveluiden lisäksi myös majoituspaikkoja, kuten mökkivuokraajia.
Vanhan vitosen reitti yhdistyy Luonterin reittiin Siikakoskella. Luonteri-pyöräily on tunnettu tapahtuma, jonka reittiä markkinoidaan myös pyörämatkailuun. Anttolan kirkonkylästä lähtevä reitti on pituudeltaan 95 kilometriä, ja sen varrella on mahdollisuus myös majoittua. Savon Sveitsiksi kutsutulla reitillä on 1400 metriä nousua.
Kuuluisa Luonteri-pyöräily kisataan tänä kesänä 13.8. Täyden matkan sijasta on mahdollista osallistua myös 40 kilometrin retkeen. Se on helpommalla reitillä, jonka jaksavat järjestäjien mukaan ajaa kaikki.

Haukivuoren suuntaan on kaksi reittiä: Naarajärvelle asti päättyvä Haukivuoren pyöräilyreitti sekä uusi Haukivuoren pyörälenkki, joka kulkee kylän länsi- ja pohjoispuolella.
Puumalan saaristoreittiä palvelee tänäkin kesänä pyörälautta Norppa II, jolla saa kyytiä Hurissalon ja Lintusalon välillä.
Seudulla järjestetään myös kimpparetkiä pyöräilijöille. Mikkelin ladulla on tänä kesänä perinteistä maanantaipyöräilyä, ja lisäksi senioripyöräilyjä. Ristiinasta lähteviä kimppa-ajoja järjestää Ristiinan Rinkka. Ohjelmassa on myös tarinapyöräilyjä, joissa matkataan paikallisiin kohteisiin.

 

Pyöräilijä jättää paljon rahaa

Bikeland.fi on karttapalvelu, josta voi katsoa pyörämatkailureittien lisäksi, mitkä kohteet ovat saaneet Tervetuloa Pyöräilijä -tunnuksen.
Tunnuksen saaneet yritykset tarjoavat mm. turvallisen pyöräpysäköinnin, perustyökaluja ja sähköpyörän ja puhelimen latauspisteen.
Kansainvälisen tutkimuksen mukaan pyörämatkailija viipyy kohdealueilla kaksi kertaa kauemmin ja vierailee keskimäärin kaksi kertaa useammassa kohteessa kuin muut matkailijat. Tänä aikana pyörämatkailija kuluttaa yli puolitoistakertaisesti sen, mitä tavallinen matkailija.
Pyörämatkailua edistetään Pyörämatkailukeskuksessa, joka on Pyöräliitto ry:n ja Pyöräilykuntien verkosto ry:n perustama kehittämisorganisaatio.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0