Palmieri tuo tyyliä Euroopasta

23.3.2022 Ajankohtaista
Annika Hytönen ja Kari Jukarainen Tilespointilta sekä Marcello Palmieri (kesk.) Inkiosto Biancolta tapaavat useamman kerran vuodessa käyden läpi uusimpia tuotteita. Vuosien yhteistyön kautta kasvanut ystävyys on myös korkeassa arvossa ja kuulumiset vaihdetaan muutenkin kuin työn merkeissä.

Maailmaa kiertävä italialainen myyntiedustaja on ihastunut Suomen luontoon.

Italiaisen laatta-, tapetti- ja lattiavalmistaja Inkiosto Biancon italialainen myyntiedustaja Marcello Palmieri vieraili pari viikkoa sitten TilesPoint Mikkelissä. Hänen työnkuvaansa kuuluvat vierailut yhteistyökumppaneiden luona, jotka miehen harmiksi ovat jääneet koronaviruksen vuoksi vähäisiksi.
– On erittäin hankalaa esitellä asiakkaille kauniita materiaaleja etäyhteyksien välityksellä. Itse todella nautin siitä, kun pääsee istumaan ja rupattelemaan kahvikupin äärellä, Palmieri hymyilee.

Pitkään alalla vaikuttanut Palmieri toteaa materiaalien kehittyneen huimasti 15 vuoden aikana. Uusimpana ja mielenkiintoisena tuotteena hän nostaa esille vedenkestävän ja paloturvallisen lasikuitutapetin. Se voidaan asentaa myös märkiin tiloihin.
– Tuote on helppo asentaa olemassa oleville maalipinnoille, mutta myös kaareville seinille tai lattioille. Ominaisuuksiensa vuoksi se soveltuu myös keittiön välitilaan ja altaan tai lieden taakse, Palmieri kehuu.
Laattojen osalta suurin kehitys on tapahtunut niiden koossa. Nykyiset laatat voivat olla useamman neliön kokoisia.
– Suurimpien laattojen kokoa voi verrata pieneen autoon. Ulkonäöllisesti teknologia on kehittynyt niin paljon, ettei suoralta kädeltä voi sanoa, onko materiaali aitoa puuta, kiveä, marmoria vai keraamista laattaa, Palmieri toteaa.

Ilokseen hän mainitsee ihmisten käyttävän kasvavassa määrin kirkkaita värejä sekä erilaisia materiaaleja asuntojen eri osissa.
– Pohjoismainen selkeä tyyli on suosittua kaikkialla. Ehkä suurin ero löytyy siinä, että kaupungeissa ihmiset tahtovat kodiltaan minimalistisuutta ja selkeitä linjoja. Esimerkiksi maaseudulla suositaan puolestaan luonnollisia materiaaleja, kuten puuta, Palmieri pohtii.

Palmieri vierailee Suomessa neljästä viiteen kertaan vuosittain. Hänen vastuualueitaan ovat myös Baltian maat sekä Norja. Suomessa hän nauttii erityisesti luonnosta.
– Nautin ulkoilusta, ja mikä olisikaan sen parempaa tällaisen luonnon ympäröimänä. Minulla on suunnitelmissa veneillä kesällä Ahvenanmaan saaristossa ja vielä talvella lähteä Lappiin laskettelemaan, Palmieri kertoo iloisena.

 

Vihreä on edelleen in

Euroopan ytimestä rantautuvan tyylin mukaisesti viime vuoden trendiväri oli selkeästi vihreä, ja se jatkaa suosiotaan tänäkin vuonna. Inkiostro Biancon päätuotteita Suomessa ovat laatat, mutta niiden ohella maahan tuodaan muun muassa parketteja ja vinyylikorkkilattioita.
– Käytännössä vinyylikorkkilattia on 1,8-metristä kivikomposiittirunkoista vinyyliä, joka näyttää parketilta. Tuote kestää erittäin hyvin kulutusta ja on näyttävä, TilesPointin yrittäjä Annika Hytönen tarkentaa.
Maailmalla suosiossa oleva ulkotiloihin suunniteltu kahden senttimetrin paksuinen laatta tekee tuloaan myös Suomeen.
– Laatta on suunniteltu käytettäväksi patiolla tai terassilla. Tuote asennetaan erillisten jalkojen päälle, joten perinteistä laatoitusta ei tarvitse käyttää. Ratkaisu on erittäin kestävä myös täällä Pohjolassa, Hytönen kertoo.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0