Robotti tekee töitä sääennustuksen pohjalta

Tommi Putkonen esittelee akkukäyttöistä ruohotrimmeriä kesämyymälän pihalla. – Tämä on ollut suosituin malli, koska se on niin kevyt ja helppokäyttöinen, myyjä kertoo.

Kesällä avoinna oleva puutarhamyymälä rakennettiin alle kuukaudessa.

Mikkelipuiston yhteyteen avattiin toukokuun lopussa Kärkipyörän kesämyymälä. Yrittäjä Yrjö Pylvänäinen kertoo, että toiminnan aloitus tapahtui erittäin ripeästi.
– Asiasta neuvoteltiin jouluna, vapun tienoilla saatiin rakennuslupa ja kuukauden kuluttua myymälässä vietettiin avajaisia, mies kertoo hymyillen.
Pylvänäinen kertoo haaveilleensa asiasta jo pitkään. Hänen mukaansa kyseessä on pitempiaikainen projekti, eikä ensimmäinen vuosi vielä ratkaise myymälän tulevaisuutta suuntaan tai toiseen.

Kärkipyörän kesämyymälässä on saatavilla laitteita sekä oheistuotteita puutarhan hoitoon, kuten trimmerin siimaa.
– Tänä kesänä eniten on kysytty kevyitä ruohotrimmereitä sekä robottiruohonleikkureita, kesämyymälän myyjä Tommi Putkonen kertoo.
Eniten kysymyksiä nousee robottien kohdalla siitä, kuinka kaltevalla pihalla ne pystyvät leikkaamaan nurmikkoa.
– Se riippuu aina tietysti mallista, mutta yleensä ne pystyvät kulkemaan 45 % nousua, Putkonen kertoo.

Putkonen on erikoistunut robottiruohonleikkureihin ja tekee niiden asennuksia koti- ja mökkipihoihin. Pihaan asennetaan langat rajaamaan alue, jonka sisällä robotti suorittaa työtään.
– Rajalangat voi asentaa myös itse, mutta se on melko työlästä ja suosittelen asentamaan ne maan alle, sillä ohuet langat tarttuvat helposti lemmikkien tai ihmisten jalkoihin.
Robottiruohonleikkurit osaavat myös suunnitella itselleen viikoittaisen työsuunnitelman. Ne hakevat säätiedotuksen ja tekevät sen mukaan suunnitelman kuinka lyhyeksi tai milloin nurmikkoa leikataan.
– Suunnitelmaa voi tarkastella robotin päällä olevasta näytöstä tai puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Onhan se hyvä ominaisuus, jos robotti on vaikka mökillä, niin sen suunnitelmia voi seurata tarvittaessa etänä, Putkonen hymyilee.
Sadetunnistimen avulla leikkuri osaa mennä latauspisteeseen, jos sen saama säätiedotus ei olekaan paikkaansa pitävä.

Ruohotrimmereissä kysytään nyt kevyttä ja helppokäyttöistä mallia. Akkukäyttöisissä malleissa toiminta-aika on noin parikymmentä minuuttia.
– Näitä on paljon erilaisia ja löytyy myös raivaussahoja. Testaamme myymälässä kaikki ostetut tuotteet, jotta ne ovat toimintavalmiina asiakkaan mennessä kotiin, Putkonen toteaa tarkastellessaan seinällä roikkuvaa trimmerin mallikappaletta.

 

”Oikeiden henkilöiden löytäminen on avainasemassa”

Mikkelipuiston ja Kenkäveron vieressä sijaitseva työpiste on vertaansa vailla. Toisella puolella on peltoja, joiden välistä pilkottaa Saimaa. Toisella puolella taas alkaa uudistettu Mikkelipuisto. Kesätyöntekijä Tommi Putkonen kertoo olevansa erittäin tyytyväinen niin työympäristöön kuin työilmapiiriin.
– Työkaverit ovat mukavia ja olen käynyt muissakin toimipisteissämme. Asennan myös paljon robottiruohonleikkureita, joten se tuo paljon vaihtelevuutta.
Yrittäjä Yrjö Pylvänäinen naurahtaa Tommin olevan mestari mitä tulee robottileikkureihin.
– Jokaisella työntekijällä on erilaisia osaamisalueita ja haluamme tietysti hyödyntää niitä, jotta työ on mielekästä.

Vaikka Mikkelin kesämyymälän tulevaisuus on vielä avoinna, Pylvänäinen toivoo, että mahdollisuuksia olisi myös laajentamiselle.
– Meillä asiakas saa erilaisen ostokokemuksen miljöön vuoksi. Erittäin tärkeää on myös asiakastyytyväisyys ja vaikka olemme kesämyymälä, niin haluamme palvella ja pitää asiakassuhteita yllä myös talvella.

Kesäsesongilla Kärkipyörän liikkeet Mikkelissä, Mäntyharjulla, Juvalla ja Lappeenrannassa työllistävät kaiken kaikkiaan 13 henkilöä ja talvella kahdeksan. Oikeiden henkilöiden löytäminen on avainasemassa asiakaspalvelutyössä.
– Tommi on ehdottomasti mies paikallaan. Hänellä ei mene sormi suuhun ja osaa ratkaista tilanteen kuin tilanteen, Pylvänäinen kehuu lopuksi.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0