Uudet tilat tulivat tarpeeseen

17.2.2021 Auto & Kone
Korjausmaalattavan osan värisävy määritellään aina ajoneuvokohtaisesti . Vasta maalatun osan laadun totesivat automaalarit Joni Huhtinen (vas.) ja Eetu Laurikainen. Keskellä korjaamopäällikkö Mikko Miettinen.

Henkilökunta vaikutti aktiivisesti uuden korikorjaamon suunnitteluun.

Pari vuotta sitten perustetun Autoarinan myötä perheyritysryppään automerkkiedustusten määrä kasvoi Ajanvaunun edustamien Skodan ja Suzukin lisäksi neljällä muulla merkillä, kun Hyundai, Subaru, Citroen ja Peugeot –myynti- ja huoltoedustukset alkoivat. Kun yhtälöön lisätään vielä Etukoneen myyntilistoilla oleva Fiat, säpinää riittää myös vauriokorjaamisessa.
Aito tarve isommille toimitiloille ajoi investointipäätökseen täysin uuden korikorjaamohallin rakentamiseksi. Paikaksi valikoitui Arinakadulla sijaitsevan Etukoneen pihapiiri, josta löytyi tarvittava tonttitila lisärakennukselle. Kinnarinkadulla sijaitsevan Ajanvaunun pihapiiri ei tullut kysymykseen.
– Se on rakennettu täyteen, mutta korikorjaamon fyysinen sijainti lyhyen matkan päässä ei ole pitkäkestoisten korikorjaustöiden kohdalla ongelma, kertoo Ajanvaunu Oy:n korjaamopäällikkö Mikko Miettinen.

Hiljattain valmistunut korikorjaamo palvelee etupäässä Ajanvaunun ja Autoarinan edustamien automerkkien asiakkaita. Uusi vauriokorjaamorakennus sisältää myös modernia tekniikkaa, sillä maalauskammio on tietoliikenneyhteyden kautta suoraan kytkettynä huoltoon ja aina sen italialaiseen valmistajaan saakka.

Maalauskammioon ja ilmanvaihtoon kiinnitettiin erityistä huomiota työturvallisuuden ja –terveyden vuoksi. Autonostimien, oikaisupenkkien ja muiden työvälineiden sijoittelussa oli työntekijöillä iso rooli. Miettisen mukaan uusita tiloista haluttiin viimeisen päälle toimivat. Nyt koko korjausketju, aina auton purkamisesta viimeistelyyn saakka, voidaan tehdä saman katon alla käyttämättä autoa ulkona missään korjaamisen vaiheessa.

Korikorjaamo toimi jo aiemminkin Etukoneen traktorihuollon yhteydessä ja entiset korikorjaamotilat ovat nyt raskaskonehuollon käytössä. Ajanvaunun ja Autoarinan korikorjaamon asiakkaina ovat etupäässä vakuutusyhtiöt, mutta yksityisten töitäkin tehdään kysynnän mukaan.
Uuden vauriokorjaamohallin pinta-ala on 450 neliömetriä ja kokonaisinvestoinnin arvo kaluston kanssa noin 700 000 €. Ajanvaunun hallituksen puheenjohtaja Pekka Piispan mukaan kysymyksessä on perheyritykselle mittava investointi. Ajanvaunun vauriokorjaamossa työskentelee neljä työntekijää, kaksi peltiseppää ja kaksi maalaria.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0