Kohti kevättä Kotka lentää ja Syke nousee!

20.1.2021 Koti
Tony Kakko

Konserttitalo Mikaelin konsertteja on peruttu ja siirretty, mutta kevättalvi vaikuttaisi viimein paremmalta.

Mikkelin elokuvateattereiden Mika Luukkonen kuvailee tilannetta haastavaksi ja kevät on vielä harson peitossa. Koko kulttuuriala tarkkailee ja odottaa kehittyvää tilannetta.
Jarkko Aholan kiertue ”Vain Kotka lentää aurinkoon” siirtyi ja on Mikkelissä maaliskuulla. Ahola myöntää, että hän odottaa tulevaa jännityksellä.
– Kiertueen ohjelmisto on pysynyt suunnitellussa. Kaikki muu onkin ollut kiristyvien rajoitusten ja yleisen ilmapiirin mukaan elämistä, jatkuvaa tilanteen tarkkailua. Muutaman keikan teimme, mutta Kummelien lause ”artisti maksaa” on tullut lähemmäksi totuutta, sillä kulurakenne on pitkälti sama ja lipputulot vain murto-osan entisestä, Ahola toteaa.
Keikkailu merkitsee Aholalle paljon ja hänellä oli halu pusertaa muutama keikka loppusyksystä ”vaikka väkisin”.
– Treenaamisen pariin palataan helmikuussa ja suunnitellaan tulevaakin, sen verran mitä uskalletaan. Josko loppuvuonna palattaisiin normaaliin, Ahola miettii.
– Myönnän, että kokemuksesta johtuen voi vain pelätä pahinta ja toivoa parasta.

Sonata Arctica juhlistaa 25-vuotista taivaaltaan helmi-maaliskuun kiertueella. Mikkeliin kiertue saapuu 19.2. Yhtyeen hitit ovat tunnettuja myös ulkomailla.
– Tarkoituksena on vetää läpileikkaus koko tuotannosta, toteaa Tony Kakko, yhtyeen keula ja laulaja.
Suuren ohjelmatoimiston Dragonwhiten riveihin lukeutuu monia nimekkäitä CatCatista heviartisteihin. Jore Marjarannan oli tarkoitus keikkailla ravintola Päämajalla.
– Kevättä kohti mennään paremmalla sykkeellä, kertoo Dragonwhiten agentti Minni Kumpuvuori.
– Maaliskuussa CatCat keikkailee Varkaudessa ja kesän alkukin näyttää tällä hetkellä paremmalta, toteaa Kumpuvuori.

SYKE nousee myös elokuvateattereissa mitä pidemmälle kevättä mennään.
– Ulkomaiset elokuvat ovat kokonaan olleet pois ohjelmistosta ja joulun alla peruttiin suosikkeja, kuten Muumit ja Pertsa ja Kilu, toteaa Luukkonen, Mikkelin elokuvateattereiden johtaja.
– Sen sijaan meillä on esimerkiksi ennakkonäytöksiä, kuten tälläkin viikolla esitetettävät suomalainen komedia Peruna ja jo ohjelmistossa pidempään ollut Tove.
Kevään odotettu leffa Syke pohjautuu samannimiseen tv-sarjaan sairaalamaailmasta.
– Sykkeen niin kuin monien muidenkin elokuvien ensinäytöstä on jouduttu siirtämään, jatkaa Luukkonen.
– Elokuvateatterit joutuvat noudattamaan virallisia ohjeita emmekä voi ottaa kerralla saliin kuin 20 henkilöä. Maskisuositus on ja samat turvasäännöt kuin muuallakin. Luvassa on kuitenkin mielenkiintoinen uutuuksien kevät, Luukkonen toteaa loppuun.

Marko Hietala lopettaa julkisen uransa

Alexi Laihon kuoleman jälkeen metallimaailmaa järkytti myös Nightwish yhtyeessä 20 vuotta vaikuttaneen Marko Hietalan ilmoitus. Hän ilmoitti jättävänsä julkisen elämän, ainakin toistaiseksi. Itse sain kunnian jutella Markon kanssa marraskuussa ja artikkeli julkaistiin Erikoissanomissa. Silloin Marko oli vielä toisissa ajatuksissa muun muassa maailmankiertueen suhteen.
Yksityisiä syitä ei voi lähteä arvailemaan, osasyy tai juuri uusi idea on koronan lisäksi muissa asioissa. Marko on avoimesti kertonut masennuksestaan, mutta myös sen, että on tällä hetkellä ok. Moni artisti on punninnut elämäänsä viime aikoina. Mikään ei ole kuten ennen. Dramatiikkaa kesken muiden yhtyeen jäsenien, kuten Tuomas Holopaisen, kanssa ei ole. Marko toteaa tarvitsevansa aikaa uuteen inspiraation.
– Vietän aikaa perheeni, ystävien ja vapaa-ajalla pelien parissa, kertoi Marko jo marraskuussa.
Sen jälkeen Masked singerin voitto täytti mediat. Marko voitti täysin yllättämällä myös tuomarit.
Marko julkaisi myös omaa suomenkielistä musaa vuonna 2019. Ehkä kuulemme sitä lisää? Markon uraa pitkään seuranneena ja näissä merkeissä häntä tavanneena, toivon hänelle kaikkea hyvää.

-Kati Kulmala

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0