Polaria-Sprint ajetaan helmikuussa 2021

21.10.2020 Auto & Kone
Vuoden 2018 voittaja Jani Paasonen.

Mäntyharjulla Ruotimon Moottoriurheilukeskuksessa kisataan jälleen 14.2.2021 rallisprintin mestaruuksista.

Jo perinteeksi muodostunut Polaria-Sprint toteutetaan Mäntyharjun Moottorikerhon ja Mikkelin Urheiluautoilijoiden yhteistyönä. Suomen hienoimpiin lukeutuvalla radalla on järjestetty rallisprint -kilpailu viimeeksi toissa talvena.
Viime talvena leuto keli hankaloitti talvikisojen järjestämistä. Monia kilpailuja jouduttiin jopa perumaan. Jos jäärata aiheuttaa haasteita, Ruotimolla on mahdollisuus ajaa ainoastaan maaradalla.
– Oman jännityksensä kilpailun järjestämiseen tuo se, minkälainen talvi ja sen myötä keli on tulossa, toteaa ratamestari Jari Jakonen.
-Toissa vuonna jäälle ei päästy ajamaan, vaan jään paksuutta mittailtiin vielä veneellä joulu-tammikuussa. Kisapäivän aamuna mittari näytti kuitenkin melkein 30 pakkasta. Jos pääsemme ajamaan sekä maalla että jäällä, tulee radan pituus olemaan noin 4,4km. Kävi niin tai näin, hyvää pyöritystä on kuitenkin luvassa!
– Kilpailua on tekemässä mainio porukka ja puitteet ovat hienot, ynnäilee kilpailunjohtaja Matti Jukarainen. Järjestelyt ovat hyvällä mallilla ja niin kilpailijoiden kuin yleisönkin kannattaa laittaa päivämäärä jo kalenteriin. Kilpailuluokkiakin löytyy joka lähtöön. Tämä on erittäin mukava tapa viettää ystävänpäivää koko perheen voimin. Tulossa on jälleen hieno kilpailu!
Sääennustus on talven kisaa varten jo annettu.
– Näyttäisi siltä, että helmikuun puolen välin tietämillä on kevyttä talvisäätä, lupailee Mäntyharjun Moottorikerhon puheenjohtaja Matti Paasonen.
Vuoden 2018 Polaria-Sprintin nopein oli mäntyharjulainen, oman rallicross -tiimin perustanut ja nykyään MM -sarjassa ajava Jani Paasonen.

Tarja Lipsanen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0