Missäs sitä tänään mennääään… — Jiiteen kuukautinen

21.10.2020 Koti

Istun lokakuun 19. päivänä mökin pöydän ääressä. Vesi lipuu vajaan 30 metrin päässä vinosti kaakkoon. Väliin jäävä viheriä nurmi on valkoisen kuuran peitossa. Samoin kuin parinsadan metrin päässä oleva vastaranta, kiiskiä siellä ei kuitenkaan näy…

Olen pumpun tyhjennysreissulla. Pidin sen vireänä pumppaamalla männäyön parin asteen pakkasella jonkun litran ihan vaan hengen pitimiksi. Siis pumpun.
Terassin 2.700 litran vetoinen palju odottaa virvoittelijaa. Pitänee polttaa tulipesässä pari sylyksellistä klapeja, että veden saa sinne optimiin – 36:een celsiuksen asteikolla.
12 vee rotikka tökkää kuonollaan reiteeni: pitäis’, iskä, päästä aamupissille. Raotan oven ja koirus livahtaa ulos. Hyvä, että ehdin uudelleen istahtaa, kun tassu taputtaa ovea. Ei ole koirankaan ilma – sisällä saunan eteisessä on leppeämpi paikka maata. Vanhuksen.

Onko Suomi jähmettynyt luonnon lailla nyt lokakuussa 2020? Ainakin hallituksen ja opposiittion arvoton sanaharkkailu kertoo näin olevan. No, eipä ole maassa mitään ihmeellistä, kun kiivaillaan vain siitä, kellä on turpasuoja. Ja kellä ei.

Jatkossa rakkaassa Suomemme maassa ei ole enää maakuntia, vaan vain hyvinvointialueita. Voin nähdä tilanteen, jossa 2030–luvulla pari opiskelijanuorta tapaavat ensikerran. Vienoja hymyjä, kaihoisia katseita. Lopulta mies rohkaistuu ja kysyy: miltä hyvinvointialueelta Sinä olet kotoisin.? Superromanttista.

Eikä johtajiemme vitsit tähän jää, ehei. Yleensä mistään mitään tietävien luotettavien lähteidemme mukaan hallitus on muuttamassa tieliikennelakia niin, että stop -merkin takaa voi ajaa pysähtymättä; että vastaantulevien kaistalla voi ajaa 03.00 – 21.00 välisenä aikana; että jalankulkijat ja pyöräilijät saavat rynnätä ajoradalle katsomatta ylipäätään minnekään. Näistähän vain tuo viimeinen on käytössä jo nyt. Ainakin Mikkelissä.

Nooh, ei olla niin pessimiilejä – katse eteenpäin! Essote (Mikkeli) voitti kädenväännössä Sosterin (Savonlinna), joka taipui kuritushuonetuomion uhalla vihdoin neuvottelemaan Mikkelin kanssa. Olemme saaneet tiedoksemme antaa, että Savonlinnan neuvottelijoilla on kaksi esitystä: 1. Savonlinnan keskussairaala jatkaa vuoteen 3032 ja Mikkelin keskussairaala lopetetaan vuoteen 2022 mennessä. Vapautuvat tilat osoitettaisiin nuorisotoimen käyttöön. (Tässä kohtaa heräsin), huomenta vaan kaikille…

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0