Puttonen operoi jo kolmella paikkakunnalla

Yrittäjä Jarno Puttonen avasi uuden toimipisteen Mikkeliin elokuun alussa.

Yrittäjän loma jäi kesken, kun ”Vuokrataan” -kyltti sattui silmään.

123Tuulilasi avasi Mikkeliin uuden toimipisteen ja laajensi samalla toimintaansa AD Autokorjaamopalveluilla. Franchising-yrittäjänä molemmissa yhtiöissä toimii Kuusaan Auto ja Lasi Oy:n pääomistaja Jarno Puttonen Kouvolasta. Yhtiöllä on toimipisteet myös Kouvolassa ja Lahdessa.
– Meillä oli aikaisemmin Rantakylässä 123Tuulilasin sivutoimipiste, jossa kävimme sopimusten mukaan aina parin päivän rupeamissa tekemässä tuulilasin vaihtoja. Samalla periaatteella toimimme Lahdessa edelleen.

Pari kuukautta takaperin, ajellessaan Yrittäjänkatua pitkin, Puttonen huomasi entisen katsastuskonttorin ikkunassa ”Vuokrataan” -kyltin.
– Soitin numeroon ja viikon kuluttua vuokrasopimus oli allekirjoitettu. Ainoa kesälomaviikkoni lyheni kolmeen päivään, sillä uutta toimipistettä alettiin saman tien laittaa kuntoon, nauraa mies.

Toimipisteessä oli valmiina nosturit sekä jarrudynamometri ja iskunvaimennintesteri, joten autokorjaamotoiminta oli helppo pistää pystyyn autolasipalvelun lisäksi. Yrityksen palvelukonseptista löytyvät myös rengasmyynti ja -asennus sekä ilmastointihuollot.
– Nykyisin yhä useampien automallien tuulilaseissa on ajoapujärjestelmiä tukeva kamera tai anturi, joka tulee kalibroida tuulilasinvaihdon yhteydessä. Myös se onnistuu meillä. 123tuulilasilla on myös kilpailukykyiset hinnat ja työn laadulle annamme ikuisen takuun, Puttonen lupaa.

Yrittäjänä noin kuusi vuotta toiminut Puttonen on opiskellut sekä autoasentajaksi että automaalariksi oppisopimuksella.
– Koko ikäni olen puljannut autojen parissa, joten oli vain luontevaa hakeutua alalle. Kokeilin ensin 16-vuotiaana koulunpenkkiä, mutta melko pian siirryin oppisopimuskoulutukseen.
– Yrittäjäksi ryhdyin 24-vuotiaana. Siinäpä viimeiset kuusi vuotta on mennytkin melko tiiviisti, mies virnistää.

Yhtiö työllistää tällä hetkellä yhteensä kahdeksan henkilöä. Mikkelissä työskentelee Puttosen lisäksi hänen veljensä.
– Tulevaisuudessa pyrimme työllistämään Mikkeliin kolme asentajaa, mutta tässä vaiheessa ei vielä ole kannattavaa palkata työvoimaa.
– Tavoitteeni on työskennellä tällä mallilla noin vuoden verran, ja sen jälkeen niin kauan, kunnes saan osaavan porukan hoitamaan tätä toimipistettä.

Mitä mies sen jälkeen aikoo tehdä? Heittäytyä laakereilleen, vai onko toimintaa tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa vielä jonnekin suuntaan?
– Kuka tietää. Voihan se olla, että jossain päin Suomea silmiin osuu jälleen sopiva kyltti, Puttonen nauraa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0