Uusi juhlapalvelu aloittaa Mikkelin seudulla

23.10.2019 Ajankohtaista
Anne Häkkinen perusti JuhlAnne-juhlapalveluyrityksen, josta saa vuokrata koristeita ja astiastoja. Tarjolla on myös ideointipalvelua.

Alkuun somisteiden ja astioiden vuokrausta sekä suunnittelupalvelu.

Anne Häkkinen perusti JuhlAnne-yrityksen, joka vuokraa somisteita ja astioita erilaisiin juhliin. Pääpaino toistaiseksi on hääjuhlissa.
– Kävin Ammattikorkeassa 2012 johtajuuden ja yrittäjyyden kurssit. Yhtenä tehtävänä oli perustaa paperille yritys, kertoo Häkkinen.
– Perustin JuhlAnne -juhlapalveluyrityksen joka keskittyi lasten teemajuhlien viettoon.

Häkkinen tuotteisti paketin niin, että samaa pakettia varioimalla pystyy vetämään montaa erilaista juhlaa.
– Tein suunnitelmat ja opettaja sanoi että idea on sekä hyvä että toimiva, ja voisin hakea heti starttirahan firmalleni.
Häkkisen omat lapset olivat kuitenkin tuolloin vielä pieniä ja yritys olisi vienyt äidin pois kotoa etenkin iltaisin ja viikonloppuisin. Siksi aika omalle yritykselle ei ollut vielä kypsä.
– Ajattelin että oma yritys olisi ihana, mutta ehkä joskus myöhemmin. Ajatus jäi kytemään.

Elämä kulki eteenpäin ja Häkkinen teki työtään Mikkelin kaupungilla Ehkäisevän päihdetyön koordinaattorina.
– Omat häät vietettiin viime vuonna ja niiden jälkeen aloin miettiä, mihin pistän kaikki keräämäni rekvisiitan, kertoo Häkkinen.
– Keräsin paljon ja osan valmistin itse. Häiden jälkeen mietin, pitääkö kaikki hävittää. Sain ajatuksen että jospa joku haluaisi vuokrata koristeita ja somistuksia omiin häihinsä tai muihin juhliin.
Lisäpontena yrityksen perustamiselle oli lähipiirissä suunnitteilla olevat kolmet häät, joihin Häkkiseltä kysyttiin lainaan häärekvisiittaa ja astiastoja.
– Monet etsivät myös sosiaalisessa mediassa ja kirppiksiltä erilaisia koristeita. Laitoin yhteen ryhmään viestiä että voisin vuokrata, jos ketä kiinnostaa.
Häkkiselle alkoi tulla valtoimenaan yhteydenottoja.
– Niitä tuli niin paljon ettei minulla ollut enää vaihtoehtoja, sanoo Häkkinen.

Kierrätys on tämän hetken juttu ja kertakäyttöisyys out. Niinpä Häkkinen perusti JuhlAnne -yrityksensä.
– Mulla on tavaraa ja asiakaskunta on olemassa, joten menoksi. Vielä en järjestä alusta loppuun juhlia, vaan pitäydyn vuokrauksessa. Toki voin toimia suunnitteluapuna ja antaa ideoita juhlien järjestäjille, Häkkinen vinkkaa.
– Morsian voi tulla tänne ja yhdessä katsotaan vaihtoehtoja. Tarkoitus on, että jokainen saa uniikit, omannäköisensä juhlat.

Tällä hetkellä eriväristen ja -teemaisten koristeiden ja pöytäliinojen lisäksi Häkkisellä on kahviastiasto 140:lle ja parhaillaan hän kerää saman kokoista ruoka-astiastoa. Sen lisäksi valikoimassa on iso juhlateltta.
– Häävuokraus on etusijalla, mutta toki vuokraan tarvikkeita myös muihin juhliin, oli ne sitten ristiäi­set, hautajaiset tai syntymäpäivät, Häkkinen lupaa.
– Minulta voi myös vuokrata liinavaatteita yövieraille, niitä löytyy ainakin parille kymmenelle. Ja meillä on myös mökki, jossa voi järjestää vaikka polttarit.

JuhlAnne -juhlapalvelu käsittää myös juhla- ja naamiaisasuja. Sen lisäksi valikoimista löytyy kymmenkunta erilaista ja erikokoista 50-luvun kellohelmaista mekkoa, juhlamekkoja asusteineen vaikkapa kakkosasuksi morsiamelle ja naamiaisasuja sekä naisille että miehille.
– Nyt käynnistelen yritystäni ja ensimmäiset asiakkaat ovat jo jonossa. Tällä alueella ei vastaavaa toimijaa tietääkseni ole, joten jännityksellä katson tulevaisuuteen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0