Pelikoneet, nuudelit ja karkkipussit valtasivat MPY:n

23.10.2019 Ajankohtaista
Marianne Määttä, Nicole Kajander ja Vilma Laitinen olivat tulleet viikonlopuksi Mikkeliin perustamaan kaiken ikäisille naisille ja sukupuolivähemmistöille tarkoitettua videopeliyhteisöä.

Verkkopelitapahtumassa pelipaikat täyttyivät nopeasti.

Mikkelissä järjestettiin MPY LAN & eSports jo toista kertaa lokakuun toisena perjantaina. MPY tarjosi tilat ja yhteydet, Mikkeli eSports ohjelman ja Subway evästä. Edellinen tapahtuma oli enemmän yleisötapahtuma, johon liittyi paljon erilaisia oheistoimintaa.
Tällä kertaa MPY:n tiloihin rakentui todellinen peliluola ja osallistujilta vaadittiin ennakkoilmoittautuminen. Mukaan mahtui 40 pelaajaa eripuolilta Suomea.
– Pelaajat toivat omat koneensa paikalle, mutta täällä on pari isoa screeniä ja ”talon konetta” joiden ääressä varsinaiset turnaukset pelataan, kertoo Mikkelin eSports ry:n varapuheenjohtaja Juha Valta.

Mikkeli eSportsin Juha Valtan mukaan viikonloppu oli todella onnistunut ja paikan päällä kävi pelaajien lisäksi myös runsaasti nuorta yleisöä.
– Palaute on ollut pelkästään positiivista, Valta hymyili.

Mikkeli eSports ry:ssä on tällä hetkellä 30 jäsentä ja se järjestää verkkopelitapahtumia useamman kerran vuodessa.
– Yhtenä toimintaperiaatteenamme on auttaa nuoria löytämään itselleen kavereita, kertoo Valta.
Jäsenistön lisäksi yhdistys tavoittaa muita pelaavia nuoria. Kaikki pelaajat eivät ole yhdistyksen jäseniä, mutta jäsenyydellä pääsee mukaan järjestämään tapahtumia ja samalla niitä oppii järjestämään itsekin.
– Ensi vuonna, Suomen vuoden ensimmäinen verkkopelitapahtuma, järjestetään Otavan opistossa.

Joukko nuoria naisia perusti pelitapahtuman yhteydessä yhdistyksen nimeltä FGF – Female Gaming Finland.
– Luonnollisestikin pelaaminen on saattanut meidät yhteen, mutta täällä nähdään ensimmäistä kertaa naamakkain. Osa on Pääkaupunkiseudulta, osa Jyväskylästä ja muutamia on Pohjois-Suomestakin, kertoo Marianne Määttä.
– Olemme myös ensimmäistä kertaa tällaisessa tapahtumassa. Tällä kertaa tarkoitus on pelata, hengailla ja viettää tutustumisviikonloppua, kertoo Nicole Kajander.

Valot sammuivat klo 19.30 ja taikuri Riku Pajari aloitti illan virallisen osuuden. Tuntia myöhemmin päästiin turnauksen kimppuun, joka jatkuikin sitten koko yön. Osa pelaajista yöpyi tiloissa, osa kävi muualla nukkumassa. Keittiössä valmistettiin pussinuudeleita tai sitten käytiin hakemassa patonkeja kolmannelta yhteistyökumppanilta eli Subwaylta.
Viikonlopun CSGO 1on1-turnauksessa voiton vei Tikka eSportsin Shivare. Toiseksi ylsi BoBi Mikkelistä ja kolmanneksi taisteli Keksimage.
Sunnuntaina loputkin nuudelit oli syöty ja porukka poistui odottamaan seuraavaa pelitapahtumaa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0