Hyvästi mustavalkoisuus

27.9.2019 Ajankohtaista
– Lämpimät värit ja isot kuviot ovat nyt in sisustuskankaissa, kertoo myymäläpäällikkö Sari Haikarainen Eurokankaasta.

Lämpimät värit ja isot kuviot ovat nyt esillä sisustustekstiileissä.

Trenditietoinen sisustaja valitsee nyt lämpimiä ja luonnonläheisiä värejä. Materiaaleissa esimerkiksi luonnonmateriaalit ja pehmeät pinnat, kuten sametti, ovat in.
– Sisustustrendissä suomalaisten erityisesti suosima musta-harmaa-valkoinen ja teräs ovat menneen talven lumia, sanoo Mikkelin Eurokankaan myymäläpäällikkö Sari Haikarainen.
– Kävin Habitare-messuilla haistelemassa sisustusmuodin tuulia ja nyt pinnalla ovat esimerkiksi lämmin keltainen, terrakotta, tumma turkoosi, sinapinkeltainen ja puuterinväriset pastellit kuten hiekka ja nude.
Haikaraisen mukaan trendi on ollut jo hyvän aikaa vallalla Keski-Euroopassa. Pohjoismaihin uudet tuulet tulevat pienellä viiveellä.

Vaikka tänä päivänä tarjolla on paljon valmistavaraa, myymälällä on vakituinen asiakaskunta, joka ahkerasti palaa sisustuskankaiden pariin. Monet asiakkaat ompelevat itse niin verhot kuin muutkin kodin tekstiilit aina tyynynpäällisestä sohvanpäälliseen. Eniten ostetaan verho- ja verhoilukankaita. Niille jotka teettävät työn mieluummin toisella, tarjolla on ompelupalvelu.
– Moni haluaa yksilöllisiä ratkaisuja kotiinsa ja usein meillä teetetään mittatilaustöitä. Ja tänä päivänä kaikki eivät joko halua tai osaa itse ommella, kertoo Haikarainen.
– Vaateompelua meillä ei ole tarjolla, siihen löytyy apua muualta Mikkelistä, mutta on asiakas tilannut ompelupalvelustamme esimerkiksi koiran pedin.
Eurokankaasta löytyy myös suunnittelija, joka auttaa värien ja materiaalien valinnassa sekä muissa sisustusasioissa, mikäli itsellä usko loppuu tai aika ei riitä.

Haikaraisen omassa kodissa sisustustekstiilit vaihtuvat ahkerasti.
– Olen aina ollut ”verhoihminen”. Kotiin on ehtinyt kerääntyä jo melkoinen verhovarasto. Onneksi voin luovuttaa niitä jatkokäyttöön perheen nuorisolle, Haikarainen nauraa.
– Kun eteeni tulee joku mielenkiintoinen kangas tai kuosi, näen heti miten se sopii johonkin kodin tilaan. Ja tässä työssä niitä tulee vastaan jatkuvasti.

 

Sisustetaan tarpeen mukaan

Kangaskaupassa asioinut Johanna Branchicell kertoo sisustavansa, mutta maltilla.
– En varsinaisesti seuraa trendejä. Meillä on vanha talo jonka henki on haluttu säilyttää. Se asettaa raameja sille, missä sisustuksen suhteen mennään, kertoo Branchicell.
– Voisi sanoa, että olen ehkä vähän laiska sisustaja. Tekstiilejä ja värejä vaihdan toisinaan sen mukaan, miten edellinen alkaa kyllästyttää. Kodin sisustukseen kuuluu kuitenkin myös vanhoja kalusteita ja värimaailmat valikoituvat pitkälti niiden mukaan.

Johanna Branchicell kertoo sisustavansa, mutta ei juurikaan seuraa trendejä. – Sisustustekstiilit vaihtuvat sitä mukaa kun kyllästyn niihin.

Branchicell tilasi vähän aikaa sitten uudet verhot. Tällä kertaa etsinnässä on verhoilukangas.
– Meillä on juuri korjattu ikivanhaa ruokailuryhmää ja tarvitsisin istuinosiin uuden päällyskankaan.
– Verhoilun aion tehdä itse. Luulen että siihen pystyy jopa tällainen ompelutaidotonkin, nauraa Branchicell.
Toiveena on sammaleenvihreä keinonahka. Haikarainen avaa kangasmallikansion ja voilá, sieltä löytyy vihreän eri sävyjä. Johanna Branchicell ottaa mallikansion lainaan ja toivottelee hyvät päivät.

Anne Mähönen ei omien sanojensa mukaan ole kiinnostunut sisustamisesta. – Huonekaluja verhoilen joskus, kun ne kuluvat.

Anne Mähönen vierailee usein Eurokankaassa.
– Lapsen syntymän jälkeen aloitin vanhan ompeluharrastuksen uudestaan ja ompelen hänelle esimerkiksi käyttövaatteet pitkälti itse, kertoo vuoden ikäisen Oona-tytön äiti.
– Olen hirmu huono sisustamaan enkä todellakaan ole kiinnostunut sisustustrendeistä. Edes verhoja en vaihda usein. Joskus tarpeen mukaan verhoilen huonekaluja, kun ne kuluvat, mutta muuten en oikeastaan ole sisustusorien­toitunut.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0