Mikkeli on potentiaalinen kauppapaikka

25.9.2019 Koti
Jani Oinonen on kotiutunut hyvin Mikkeliin. Alan vaihto käväisi mielessä, mutta hän ei halunnut heittää hukkaan vuosien varrella opittua ja opiskeltua ammattitaitoa.

Uudella myymäläpäälliköllä on vuosikymmenien kokemus alalta.

RTV-Yhtymä Oy:n Mikkelin myymälän uusi myymäläpäällikkö Jani Oinonen aloitti pestinsä syyskuun alussa. Hän asui aikaisemmin perheineen Imatralla, mutta hyvän työmahdollisuuden auettua muutto tapahtui nopeasti.
– Olin isäni omistamassa Värisilmässä töissä. Vaikka olin palkollisena, niin toimimme kuin perheyrityksessä, Oinonen kertoo.
Kokemusta alalta on runsaasti, sillä vuosia edellisessä työpaikassa kertyi 24.

Oinonen kertoo nähneensä perheyrittäjyyden hyvät ja huonot puolet. Hän halusi kokeilla jotain uutta ja paikan auettua RTV:ssä, hän nappasi siihen kiinni.
– Olemme jo aiemmin puhuneet, että muutto Mikkeliin on mahdollista. En ehkä olisi ajatellut, että se tapahtuu näin nopeasti, Oinonen naurahtaa.
Kun työpaikka varmistui, alkoi Imatran talon myynti. Se meni kuukaudessa kaupaksi. Seuraavana oli edessä kodin etsintä Mikkelistä, joka sekin onnistui nopeasti.
– On ollut tuuria matkassa ja kun työnantaja on ollut joustava, niin asiat on saatu rullamaan hyvin.

Mikkelin Oinonen näkee erittäin potentiaalisena kauppapaikkana. Haasteita täysin uuden liikkeen avaamisessa riittää.
– Täällä ei ole ennen ollut RTV:n myymälää, joten yksi haaste on, kuinka saamme oven käymään. Uskoisin, että palvelualttius on yksi valttikorteistamme.
Haasteet luovat myymäläpäällikölle motivaatiota. Oinonen kertoo olevansa kilpailuhenkinen, joten hän ottaa haasteet avoimin mielin vastaan.
– Liikkeen ensimmäinen vuosi menee opetellessa. Täysin uuden myymälän avaamisesta kuluu ainakin pari vuotta ennen kuin homma pyörii täydellä teholla.

Oinosen mukaan Mikkeliin on ollut helppo sopeutua. Etelä-savolainen mentaliteetti on karjalaiseen verrattuna hieman sisäänpäin lämpiävä.
– Kestää tietenkin aikaa kun tutustun uusiin ihmisiin ja luon luottamuksellisia asiakassuhteita. Se on minusta hienoa, että täällä tuetaan ja käytetään paikallisia palveluita, Oinonen toteaa.
RTV:n tuotteita on mahdollista tilata myös liikkeiden sisällä, joka myymäläpäällikön mukaan on hyvä kilpailuvaltti.
– Asiakkaalle ei synny tilauksesta lisäkuluja ja tavara saadaan tarvittaessa nopeasti.
– Kannattaa tulla tutustumaan valikoimaan, meillä on täällä vaikka mitä. Olin itsekin aluksi yllättynyt piipunpelleistä ja veneistä, joita on varastotavarana, Oinonen lopettaa jatkaessaan myyntityötä.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0