Stig tulee suolle

17.7.2019 Ajankohtaista
Perjantaina Rajasuolle saapuu myös Stig, joka heittää Suolentiksen MM-kisojen avajaisissa noin puolen tunnin keikan. Kuva: Kai Kuusisto

Haukivuorella kisataan jälleen Suolentopallon MM-tittelistä heinäkuun lopulla.

Mikkelin suurimpiin kesätapahtumiin lukeutuva Suolentopallon MM-kisat pidetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Haukivuoren Rajasuolla.
– Suolle on luvassa ihmisryntäys, sillä pelkästään joukkueita on ilmoittautunut mukaan 82 kappaletta, mikä tarkoittaa noin 600:aa pelaajaa, iloitsee Suolentopallo nousuun! -hankkeen vetäjä Tiina Janhunen.
– Sen lisäksi yleisö on tervetullut seuraamaan otteluita.

MM-tittelistä kisataan naisten ja miesten harrastesarjoissa sekä business- ja sekasarjassa.
– Kilpasarjat jäävät tänä vuonna pois, sillä niihin ei ollut riittävästi kiinnostusta, kertoo Janhunen.
Suomaastoon on sijoitettu kaikkiaan 15 pelikenttää ja Vapo on rakentanut suolle uuden ison terassin, josta näkee pelialueelle. Uusia ovat myös pitkospuut, joita pitkin pääsee kulkemaan uppoamatta suohon. Alueella on myös neljä erillistä katsomoa, joista otteluiden seuraaminen käy vaivattomasti.

Yleisöä hellitään tänä vuonna oikein urakalla, sillä avajaisiin on tulossa esiintymään Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuva Stig. Juontotehtävissä toimii legendaarinen Timo Ripatti.
– Kaikilla halukkailla on myös mahdollisuus päästä kokeilemaan suopainia ja edellisvuosista poiketen meillä on myös alkujumppa kaikille kilpailijoille, kertoo Janhunen.
Avajaistapahtuma alkaa perjantaina noin klo 13. Virallisen avauslyönnin tulee lyömään Mikkelin kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Kirsi Olkkonen.

Itselleen MM-tittelin nappaavan joukkueen juhlat eivät lopu Haukivuorelle, vaan he saavat mitaleiden lisäksi palkinnoksi risteilylahjakortin. Palkintojenjako tapahtuu lauantai-iltana Ravintola Hummeripojassa, jossa järjestetään Suobileet molempina tapahtumapäivinä.
– Joukkueiden kannattaa panostaa pukeutumiseen. Parhaiten onnistuneet pääsevät ensi vuonna osallistumaan ilmaiseksi kisoihin, Janhunen paljastaa.
Suolentopallon MM-tapahtuma on näillä näkymin Mikkelin kolmanneksi suurin kesän tapahtuma.

Suolentopallon MM-kisat järjestetään Mikkelin Haukivuoren Rajasuolla 26.–27.7. Lisätietoa osoitteesta swampvolley.com tai facebookista.

Yle tulee kahdesti kuvaamaan Rajasuolle

Tänä vuonna suolentikseen saapuu myös YLE:n kuvaustiimi, joka kuvaa tapahtumaa Egenland -sarjaansa.
Egenland rakentuu yleisövihjeiden perusteella. Vihjeitä oli tullut lähes 3 000, joiden joukosta ohjelmaan valittiin 30 kohdetta.
– Olemme äärettömän iloisia siitä, että juuri tämä tapahtuma bongattiin mukaan ohjelmaan, iloitsee Janhunen.
Tämän lisäksi lauantaina paikalle saapuu niin ikään YLE:ltä Saunapäivän kuvaustiimi, joka välittää suoraa lähetystä läpinäkyvästä saunasta.
Lauteille mahtuu kerralla kymmenkunta henkilöä.
– Kokonaispääluku riippuu tietysti täysin perälautojen koosta, Janhunen heittää. TB

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0