Mikkelin hitsauspalvelu ja ESA-laiturit uusiin tiloihin

19.6.2019 Ajankohtaista
Yrittäjä Esa Vahvaselkä iloitsee uusista toimitiloista, jotka mahdollistavat paremmat ja monipuolisemmat palvelut asiakkaille.

Lisätilojen myötä kilpailukyky kasvaa.

Kymmenen vuotta Pursia­lan teollisuusalueella toiminut Mikkelin hitsauspalvelu, joka valmistaa muun muassa Esa-laitureita, etsi uusia tiloja pitkään.
– Meillä oli jo tontti katsottuna ja aikomus rakentaa uusi halli, kun satuin ajamaan ohi tästä ja huomasin loppuunmyyntikyltin, kertoo yrittäjä Esa Vahvaselkä.
Karikossa Asentajankadulla sijaitseva liiketila oli kaikin puolin sopiva ja Vahvaselkä alkoi selvittää sen omistajaa. Omistaja löytyi ja Mikkelin Hitsauspalvelu muutti marraskuun alussa Pursialasta Karikkoon.

Uusien tilojen myötä yritys pystyi parantamaan palveluja ja laajentamaan toimintaansa.
– Aikaisemmin meillä ei esimerkiksi ollut minkäänlaisia varasto- tai ulkotiloja käytössä, joten saatoimme toimittaa asiakkaille vain tiettyjä laiturimalleja, kertoo Vahvaselkä.
– Nyt pystymme valmistamaan kaikki laiturimallit, kuten alumiinirunkoiset ja puurunkoiset laiturit ja ne voidaan tehdä myös asiakkaan mittojen mukaan. Jatkossa joitain laiturimalleja pyritään valmistamaan myös varastoon niin, että kiireisempikin asiakas saa laiturin helposti matkaansa.
Uusien tilojen myötä yritys sai myös omat asiakaspalvelu- ja toimistotilat, mitkä aikaisemmin puuttuivat kokonaan.

Yrityksen tuotevalikoima on monipuolinen.
– Meiltä löytyvät laitureiden lisäksi myös työlautat, erilaiset käyntisillat, terassi- ja lasiterassijärjestelmät sekä veneiden rantautumistelakat ja uimaportaat, kertoo Vahvaselkä.
– Määrällisesti eniten kysytään juuri venetelakoita. Veneilyharrastus on kasvamaan päin ja ihmiset haluavat helppoutta. Telakalle vene saadaan kätevästi maihin turvaan.
Tuotekehittelyä tehdään myös koko ajan. Työn alla on esimerkiksi uusi telakkamalli vesijeteille.

Yritys tekee myös teollisuuden alihankintaa, teräsrakenteita sekä teollisuuden kunnossapitotöitä ja erikoishitsauksia.
– Meillä on nyt käytössä 450 neliön iso hitsaamo ja oma 150 neliön hitsaamo ruostumattomille teräksille, kertoo Vahvaselkä.
Yritys työllistää Vahvaselän lisäksi täysiaikaisesti viisi henkilöä.
– Sen lisäksi meillä on alihankkijoina kolme puuseppää, jotka valmistavat laitureita ja terasseja, kertoo Vahvaselkä.

Vuosittain yritys myy kymmenittäin laitureita, joista pääosa toimitetaan Savon alueelle. Tällä hetkellä asiak­kaista suurin osa, noin 95 %, on vapaa-ajan asukkaita jotka tulevat muualta kuin Mikkelistä.
– Monipuolisuus ja paikallisuus ovat meillä yhtenä kilpailuvalttina. Usein asiakas tilaakin laiturin lisäksi myös muita tuotteita, esimerkiksi terassin, kertoo Vahvaselkä.
Nyt meneillään on sisäänajovuosi joka näyttää, miten toiminta lähtee kehittymään.
– Suhtaudun positiivisen odottavasti uusien tilojen, paremman sijainnin ja toiminnan laajentamisen tuomiin mahdollisuuksiin, uskoo Vahvaselkä.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0