Kun vuokrataan, vuokrataan kunnolla

Omat roolit. Seppo Tenhunen hoitaa koneet ja niiden kanssa tehtävät palvelut, Mia puolestaan vastaa hallinnosta sekä viestinnästä.

Kokenut konemies tietää, minkälaisilla laitteilla työ sujuu turvallisesti ja nopeasti.

Pikkupojasta lähtien erilaisten koneiden ja laitteiden kanssa töitä tehneen Seppo Tenhusen ajatuksissa on kytenyt konevuokrausidea pitkään. Tutuille ja yhteistyöyrityksille erilaisia koneita vuosien varrella lainaillut mies huomasi vuokraustoiminnassa palveluaukon mentävän reiän. Niinpä Misete Rent näki päivänvalon viime vuonna.
Ensimmäisen kerran kuusivuotiaana traktoria ajanut Tenhunen muistaa, kuinka traktorilla ajaminen serkkupojan kanssa heinäpellolla perustui yhteistyöhön.
– Kytkinpoljin oli niin jäykkä, että toisen piti hypätä polkimen päälle. Samaan aikaan toinen sai keskittyä rauhassa ajamiseen. Yllättäen ajovuorot olivat kysytympiä, mies nauraa muistellessaan menneitä.

Ajatus helposta ja toimivasta konevuokrauksesta ei tietenkään lähtenyt liikkeelle suoraan lapsuudenmuistosta, mutta Misete Rentin palvelukonseptissa on jotain samaa kuin ensikosketuksessa koneisiin.
– Tarkoituksena on vuokrata ammattitason koneita ja laitteita joko yksin tai käyttäjän kanssa ja ennen kaikkea mahdollisimman sujuvasti.
Valikoimassa on minikaivurin ja erikokoisten kauhakuormaajien lisäksi kantojyrsin ja ruohonleikkuri.
– Meissä on paljon vanhempia ihmisiä, jotka eivät jaksa tai halua enää tehdä vaativimpia pihatöitä. Silloin palvelu eli mies ja kone on oikea vastaus, Tenhunen havainnollistaa.

Mukana vuokraamon arjessa on myös Mia-vaimo, joka hoitaa juoksevien paperiasioiden lisäksi verkkosivustoa aktiivisesti. Tenhuset kertovatkin panostaneensa verkkosivuston kehittämiseen paljon. Tietoa on tarjolla ja sieltä näkee heti, mikä on koneen varaustilanne ja tekniset tiedot. Lisäksi kaikelle on nähtävissä heti hinta. Myös varauksen voi suorittaa saman tien.
– Itseäni ärsyttää suunnattomasti, jos hintaa ei saa helposti selville. Meillä tietää, Mia painottaa.
Koneiden luovutus- ja vastaanottopaikkana toimii Tenhusten pihapiiri Peitsarin kylmäaseman liepeillä, Launialankadun ja Raivaajankadun kulmassa. Pelkän netin varassa vuokraustoiminta ei kuitenkaan ole.
– Soittamalla asia selviää ihan samalla tavalla, sitä vartenhan me olemme. Myös kuljetuksen Mikkelin ympäristöön onnistuvat, Seppo lupaa.

Pääkaupunkiseudulla -90-luvulla kiinteistöhoitoyrittäjänä toiminut Seppo on ollut tekemisissä muidenkin koneiden kuin kaivureiden ja traktoreiden kanssa. Siksi tuntuma siihen, mikä kone on hyvä ja mikä ei, on selkäytimessä.
– Silloin meillä oli mökki Hirvensalmella. Myimme sen pois ja muutimme kokonaan Mikkeliin vuosituhannen vaihteessa. Se vain tapahtui ja päivääkään en ole katunut, Tenhunen kertaa.
Maaseutukaupunkiin asettuminen oli ehkä senkin takia helpompaa, kun lapsuuden kesät kuluivat Keski-Suomen maisemissa. Mia puolestaan asui Helsingissä pihapiirissä, joka olisi voinut olla mikä tahansa maatalon pihapiiri.
– Seppo järjesteli asiat niin, että mulle ei jäänyt lopulta tekosyitä olla muuttamatta tänne, Mia kertoo nauraen.

Muutama vuosi sitten metallinkierrätysyrityksestään luopunut mies tekee nykyään maansiirto- ja lumiurakoita.
– Tämä on minulle juuri oikeanlaista kausiyrittämistä, talvella on oltava valmiudessa kiinteistöhoitotöiden vuoksi.
Tenhuset tietävät vuokra- ja yhteiskäyttölaitteiden olevan tulevaisuudessa yhä suositumpia. Varsinkin nuorempi sukupolvi ei halua omistaa, varastoida ja huoltaa itse harvoin käytettäviä koneita.
– Ammattitason laitteet ovat siksi ainoa oikea valinta vuokraamokäyttöön. Niiden käyttäminen asiakkaan näkökulmasta on sitä paitsi helpompaa ja turvallisempaa kuin halpahallikoneiden kanssa.
– Ja meiltä saa opastuksen koneen saloihin niin että asiat selviävät varmasti, Seppo lupaa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0