2700 kiloa kolmessa vuodessa

22.5.2019 Ajankohtaista
Laura Tolvanen ryhtyi laihdutusvalmentajaksi omien hyvien kokemusten kautta. – Parasta työssä ovat asiakkaat ja onnistumisen riemu, sanoo Tolvanen

Laihduttaminen on verrattain helppoa, mutta painonhallinta onkin toinen juttu.

Laura Tolvanen on toiminut Cambridge-valmentajana Mikkelissä nyt kolme vuotta.
– Olin itse aikanaan jojo-laihduttaja ja kokeilin lähes kaikki laihdutuskuurit mitä maa päällään kantaa. Yleensä onnistuin mutta kilot tulivat melko nopeasti takaisin, kertoo Tolvanen.
Laura löysi Cambridge ohjelman ja totesi, että ei olekaan kyse laihduttamisesta vaan elämäntapamuutoksesta.
– Kyllähän laihduttaminen on helppoa, mutta siinä ihannepainossa pysyminen onkin sitten toinen juttu. Tässä laihdutuksessa systeemi oli järkevä, koska painon hallinta opittiin samalla kun sitä pudotettiin.

Kiloja lähti yli 20. Oma onnistuminen ja kaikin puolin hyvä kokemus sai Tolvasen kiinnostumaan valmentajana toimisesta.
– Minusta tämä oli niin hyvä tapa, että halusin jakaa tietoa kaikille muillekin, kertoo Tolvanen.
Alkuun Tolvanen toimi osa-aikaisena valmentajana, enemmän harrastusmielessä, mutta harrastus alkoikin viedä koko ajan enemmän aikaa.
– Työskentelin perheyrityksessä. Meillä on kaksi lahjatavaraliikettä ja minun piti tehdä valinta, mitä työtä haluan tehdä täysillä. Päätin ryhtyä kokoaikaiseksi valmentajaksi.

Yritys toimi ensin Pursialassa ja sitten Raviradalla. Nykyisin toimipiste sijaitsee Savilahdenkadulla. Kolmen toimintavuoden aikana asiakkailta pudotettuja kiloja on kertynyt lähes 2700.
– Elämäntapamuutokselle ei ole olemassa mitään tiettyä oikeaa hetkeä. Sen voi aloittaa milloin vain. Jos se tuntuu yksin ylivoimaiselta, apua on kyllä tarjolla, vinkkaa Tolvanen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0