Kolmas liike avattiin Vehmaalle

Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska (oik.) suoritti virallisen avajaisnauhan leikkaamisen yrittäjä Yrjö Pylvänäisen avustuksella. Kuva: Jouko Makkonen

Kärkipyörä haluaa panostaa vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa.

Kärkipyörä laajensi toimintaansa Juvalle maalis-huhtikuun vaihteessa. Uusi liike on yrityksen kolmas toimipaikka. Kaksi muuta sijaitsevat Mäntyharjulla ja Lappeenrannassa. Yrityskokonaisuutta luotsaavat sisarukset Lea, Yrjö ja Pekka Pylvänäinen.
– Kelit vaikuttivat avajaisten aikaan positiivisesti ja kävijöitä oli runsaasti. Viime viikon ”takatalvi” vähän hiljensi, mutta onneksi kelit kääntyivät jälleen aurinkoisiksi, Yrjö ”Ykä” Pylvänäinen kertoo.
Juvan liike sijaitsee hyvällä paikalla, entisen Juvan Automyynnin tiloissa, aian Vehmaan risteyksen tuntumassa. Alun perin erikoisen mallinen rakennus on ollut kukka- ja puutarhaliike 5-tien varrella.
– Rakennus on siirretty tien varresta nykyiselle paikalleen, Ykä tietää kertoa.

Juvan Kärkipyörästä löytyy omakotitaloasujalle sekä ammattilaiselle välineitä puutarhan hoitoon ja metsän raivaukseen. Juvalla ei ole vuoteen ollut Husqvarna -myyjää, mutta nyt sellainen löytyy.
– Omaa sydäntäni lähellä on puutarhan hoito ja kunnostus. On ilo nähdä, että nykypäivänä ympäristöstä pidetään huolta, Ykä toteaa.
– Hoidetut puutarhat ovat esteettisesti mukavia ja tuovat elämälle lisäarvoa.
Urheilun, retkeilyn ja liikunnan tuotteiden siirtyessä yhä kasvavassa määrin verkkokauppatuotteiksi, Kärkipyörä haluaa keskittyä asiakaspalveluun.
– Uskon, että pienkoneiden osalta henkilökohtainen palvelu ei tule katoamaan. Myyjän ja asiakkaan välinen kanssakäyminen on erittäin tärkeää. Siinä kartoitetaan asiakkaan tarpeet ja sen mukaan valitaan oikea tuote, Ykä muistuttaa.

Yrittäjä pohtii Etelä-Savossa olevan valitettavan paljon hylättyjä mökkejä, joiden pihat kaipaisivat kunnon remonttia.
– Ennen mökillä oltiin koko kesä ja nykyään siellä vietetään pari kolme viikonloppua kesästä. Tämä ei tietenkään näy katukuvassa, koska mökit ovat järvien rannoilla mökkiteiden varsilla.
Positiivista on hänen mukaan se, etteivät taimikot ja metsät jää nykypäivänä hoitamatta vaikka omistaja asuisi pääkaupunkiseudulla.
– Etelä-Savon metsien hoitovelka on pienentynyt. Eli taimikoita hoidetaan eikä niiden anneta rämettyä. Olen kuullut, että perikunnat ovat järjestäneet omia raivaus- tai metsänhoitoleirejä, Ykä kertoo hymyillen.

Juva valikoitui uuden liikkeen paikaksi nopealla aikataululla. Ykän mukaan paikkakuntalaisilla oli ripeät otteet
– Tammi-helmikuussa asiaa vielä pohdittiin ja kyseltiin, ja nyt se on totta. Saimme paljon apua kunnasta ja he haluavat panostaa Vehmaan alueen kehittämiseen.
Ykä toteaa paikkakunnan sloganin ”Sujuvasti Juvalla” kuvastan hyvin paikkakunnan mentaliteettia.
– Sen sijaan, että etsitään esteitä, etsitään mahdollisuuksia.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0