Suunnitelman ei tarvitse olla valmis

15.11.2018 Koti
Yrittäjä Pia Leinonen ja suunnittelija Mervi Gynther kertovat asiakkaiden haluavan keittiöremontin valmiina pakettina.

Keittiöitä remontoidaan vuodenajasta riippumatta.

Pursialassa sijaitseva GL Keittiö ja GL Puu on ollut toiminnassa jo yli 30 vuotta. Yrittäjäpariskunta Pia ja Ilpo Leinonen ovat keskittyneet kiintokalusteisiin, suunnitteluun sekä täyttämään asiakkaiden toiveita. Yksi yrityksen vahvuuksista on sen oma tuotanto.
– Pyrimme suunnittelemaan aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Oli kyse sitten tilasta tai kalusteista, Pia toteaa.

GL Keittiössä suunnittelijana toimivan Mervi Gynt­herin mukaan keittiöihin saadaan jatkuvasti uusia materiaaleja sekä tekniikkaa.
– Onhan se mukavaa, että saadaan kaikkea uutta. Tällä hetkellä suosiossa ovat luonnon materiaalit eli aitous nousee hyvin vahvasti esille.
Mervin mukaan esimerkiksi koivu ja kivitasot ovat hyvin suosittuja keittiön kuoseja.
– Pähkinä vaikuttaisi myös tekevän tuloaan. Nykypäivän materiaaleissa on se hyvä puoli, että asiakkaan toive voidaan toteuttaa hyvin moneen budjettiin sopivaksi, Pia lisää.
Vaikka ulkonäkö on tärkeää keittiön muuttuessa yhä enemmän osaksi sisustusta, toiminnallisuudesta ja käytännöllisyydestä ei Mervin mukaan tingitä.

Keittiöremontti halutaan yhä useammin avaimet käteen -periaatteella. Arjen kiireellisyyden vuoksi ihmisillä ei välttämättä ole aikaa tehdä kaikkea itse. Myös mökkiläiset käyttävät GL Keittiön palveluita.
– Asiakkaita on pääkaupunkiseudulta, Mikkelistä ja sen ympäristökunnista. Kesällä tahti ehkä hieman hidastaa, mutta mitään varsinaista sesonkia ei ole. Kyllä koko ajan saa olla työn touhussa, Pia naurahtaa.
GL Keittiö oli esillä omakotitalonäyttelyssä Honkatalojen Saimaan Helmi -talossa. Sen myötä yritys sai lisää yhteydenottoja Mikkelin ulkopuolelta.

Ennen kaikkea GL Keittiö ja GL Puu haluavat asiakkaan saavan koko palvelun saman katon alta, aina suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen ja asennukseen saakaa. Vaikka mielessä ei olisi selkeää visiota mitä asiakas esimerkiksi keittiöönsä haluaa, sitä voi tulla miettimään Pian ja Mervin kanssa.
– Osalla asiakkaista on selvä visio mitä ruvetaan tekemään, mutta kyllä me autamme jos sellaista ei ole. Kiitos oman tuotannon, meillä voidaan tehdä tuotteita mittatilaustyönä, Pia muistuttaa lopuksi.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0