Voi hyvin oikeankokoisissa liiveissä

24.10.2018 Ajankohtaista
– Hyvä nyrkkisääntö oikean rinnanympäryksen valintaan on se, että selän ja rintaliivin väliin täytyy mahtua tulitikkuaski pitkittäissuunnassa. Silloin liivien venymä on oikeanlainen. Kuppikokoa valitessa tärkeää on, että kuppi tukee rintaa ja rinta ei tursuile ulos kupista, Johanna Marttinen ohjeistaa.

Liiviostoksilla kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoa.

Asiointi alusvaatteita myyvässä erikoisliikkeessä saattaa olla jymy-yllätys. Monesti käy nimittäin niin, että kuppikokoa valitessa aakkosissa mennäänkin huomattavasti pidemmälle kuin itse osaisi kuvitellakaan.
– Usein kun asiakas tulee ensimmäistä kertaa erikoisliikkeeseen ostamaan liivejä, joko rinnanympärysmitta tai kuppikoko on enemmän tai vähemmän pielessä. Joskus molemmat, kertoo yrittäjä Johanna Marttinen Sirun Liivisopista.
– Kaikessa yksinkertaisuudessaan liivien pitää istua hyvin, olla oikeankokoiset, oikean malliset ja niiden pitää kantaa rinnan paino. Sen lisäksi olisi tietenkin kiva, että liivit miellyttävät silmää. Vääränkokoiset, huonosti istuvat liivit edesauttavat yläselkä- ja niskavaivoja sekä ryhtiongelmia

Väärä ajatusmalli on ”kun oon aina käyttänyt tätä kokoa”.
– Kroppa muuttuu iän myötä ja myös kollageenituotanto vähenee jolloin iho ja kudokset löystyvät. Myös painonvaihtelu muuttaa rintojen kokoa ja ympärysmittaa, kertoo Marttinen.
– Jos sinulla on ollut B 80 liivi ja painoa on tullut vaikka kolme kiloa lisää, se ei välttämättä vaikuta vielä rinnanympärysmittaan, mutta kuppikoko kasvaakin jo C-kuppiin.
– Toiset tykkää napakasta ja toiset taas, että selkäpuoli olisi siloinen ja auvoisa. Mutta mitä isommat rinnat, sitä painavammat ne on ja sitä parempi tuki tarvitaan.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0