Kuminastasta seuraava hitti?

19.10.2018 Ajankohtaista
Kuminasta tarkoittaa käytännössä renkaaseen integroitua, tien muotoon mukautuvaa nastatekniikkaa.

Fiksu oivallus parantaa renkaan pito-ominaisuuksia ja alentaa melutasoa.

Kuminasta tarkoittaa nastan ympärillä perinteisesti olevan alumiinirungon korvaamista renkaan kumilla. Keksinnön avulla vältetään nastarungon iskeytyminen tiehen varsinkin nastan kuluessa matalammaksi.
Valmistajan mukaan nasta on patentoidun tekniikan vuoksi neljä kertaa kovemmin kiinni renkaan rungossa kuin perinteinen nasta. Nastat paistetaan valmistusvaiheessa renkaaseen kiinni kemiallisen reaktion avulla. Nasta on siten kiinteä osa rengasta ja se elää vain renkaan runkoon nähden. Kovametallinastat valmistetaan Suomessa Tikka Spikes Oy:n toimesta.

Kuminastarengas mukautuu tienpintaan kuluttamatta sitä, kun alumiinista valmistettu jäykkä nastarunko ottaa turhaa kontaktia tiehen silloin, kun sitä ei tarvita. Näin myös melutaso on huomattavasti alhaisempi. Lisäksi tietä kuluttava vaikutus on jopa viidenneksen pienempi.
Jääpito on Continentalin omien mittausten mukaan 7 prosenttia parempi kuin perinteisellä nastarenkaalla. Tämä johtuu joustavasta kuminastarungosta, joka ansiosta nasta pureutuu ajoalustaan huomattavasti suuremmalla voimalla.
Virallisesti uutuusrengas lanseerataan ensi helmikuussa. Tällä hetkellä uutuusnastalla varustettu rengas on saatavilla vain koossa 235/45-18. Ensi syksynä markkinoille odotetaan uutuusnastarenkaita kattavasti eri vannekokoihin.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0