Naisvuorelle tulee 506 ikkunaa

15.6.2018 Ajankohtaista
Marko Nurmi (vas.) ja Aarni Kivinen näyttelevät veljeksiä Tarmoa ja Anselmia tänä kesänä Naisvuorella Heikki Salon näytelmässä 506 ikkunaa. Mukana myös Risto Kopperi, Riittä Havukainen, Tuuli Anikari, Vintte Viitanen ja Katriina Honkanen. Kuva: Mikkelin Teatteri

Perinteistä peräkkäin juoksentelua sarkahousuissa ei tänä kesänä Naisvuorella nähdä.

Tänä kesänä Mikkelin yllä raikaa Miljoonasateen musiikki.
– Naisvuorella nähdään tänä kesänä Heikki Salon kirjoittama 506 ikkunaa näytelmän kantaesitys, mikä juoksee iloisesti Miljoonasateen musiikin myötä, luonnehtii ohjaaja Pekka Laasonen.
– Esitys tulee sisältämään myös sellaisia elementtejä, ettei niitä varmasti ole nähty Suomessa kesäteatterissa, koskaan.
Kyseessä on Laasosen mukaan visuaalisia elementtejä, jota eivät ole ihan sitä perinteistä kesäteatterikuvastoa.
– Pyrimme yllättämään katsojamme ja samalla toivotaan, että se yllätys olisi positiivinen.

Tyylilajiltaan näytelmä on komediaa, jossa mukana on vahva rakkauden teema.
– Ja loistavaa Miljoonasateen musiikkia, yksitoista laulua sekä upeita tansseja, Laasonen lupaa.
Livebändiä esityksessä ei ole, vaan Miljoonasade on valamistanut esitystä varten taustanauhan.

Näytelmän keskushenkilöinä ovat veljekset, joilla on yhteinen isä, mutta eri äidit.
– Lähtötilanne on se, että vanhempi veli Anselmi saapuu vuosien jälkeen kotipaikkakunnalleen isänsä hautajaisiin. Siitä lähtee purkautumaan värikäs tapahtumien vyyhti, Laasonen kertoo.
– Tarina sijoittuu kerrostaloyhteisöön. Luvassa on haasteita ihmissuhteissa, ryppyjä rakkaudessa ja myös jännityselementtejä.

Aarni Kivinen ja Marko Nurmi näyttelevät veljeksiä Anselmia ja Tarmoa.
– Valmistuin tänä keväänä Teatterikorkeakoulusta ja kuluneen kevään työskentelin vierailijan pestillä Lahden kaupunginteatterissa. Syksyllä aloitan siellä kiinnityksellä, kertoo Nurmi, jonka laulajan lahjoja muu työryhmä ylistää.
Aarni Kivinen puolestaan kertoo Mikkelin olevan pohjoisin kaupunki, missä hän on näytellyt.
– Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa Ryhmäteatterissa, Kansallisteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa, ja tulevana syksynä vierailen Turun kaupunginteatterissa, kertoo puolestaan Aarni Kivinen.
Miehen meriitteihin kuuluu myös rooleja eri tv-sarjoissa, kuten Roba, Ugrilampaat, Tahdon asia ja Salatut elämät. Sen lisäksi hän on musisoinut neljä vuotta Lapinlahden lintujen riveissä.

Riitta Havukainen ei omien sanojensa mukaan ole Mikkelissä ollenkaan. Siis ekaa kertaa.
– Aikanaan olin Mikkelissä Paukkulan Nuoriso-opistolla kesäkursseilla ohjaajana, Havukainen kertoo.
– Vedin tanssia ja kaikenlaista muuta yleissivistävää opiskelijoille. Sen lisäksi ollaan Eija Vilppaan kanssa keikkailtu täällä useinkin Pirrenä ja Hansuna, mutta Mikkelin Teatterissa olen nyt ensimmäistä kertaa työtehtävissä.

Katriina Honkanen jättää kesäteatteriroolinsa kautta jäähyväiset johtajakaudelleen Mikkelissä.
– Aivan mahtavaa on ollut tehdä tässä porukassa töitä. Erityisen mukavaa on ollut se, että kaikki ovat saaneet tuoda ajatuksiaan ja ideoitaan mukaan harjoitusprosessin aikana, sanoo Honkanen.
– Musan suhteen on myös tehty eräänlainen ”luomusynnytys”, mikä ei ole ollut ollenkaan kivuliasta. Kaikki työryhmän jäsenet ovat sen verran kovatasoisia musiikin taitajia.

Heikki Salon 506 ikkunaa näytelmän kantaesitys Naisvuoren kesäteatterissa 4.7.2018

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0