Gardenia avasi ovensa

18.5.2018 Ajankohtaista
Gardeniassa yllätyttiin hyönteishotellien suosiosta. – Niitä kysytään jatkuvasti, kertoo Tore Pedersen.

Pitkän uran kaupan alalla tehnyt Tore Pedersen avasi pari kuukautta sitten ystävänsä Riku Toijosen kanssa uuden puutarhamyymälän, Gardenian Rantakylään.
– Monta vuotta puhuttiin, että joku yhteinen firma olisi kiva perustaa, kertoo Pedersen.
– Kolmisen vuotta sitten heräsi ajatus, että puutarhamyymälä voisi olla se juttu.
Matkaan tuli kuitenkin muuttujia ja vasta viime syksynä asia otti tulta alleen oikein todella. Kun vielä rahoituskin järjestyi, alettiin etsiä otollista paikkaa liiketoiminnalle.
– Todettiin, että tällä puolella kaupunkia ei ole puutarhamyymälää. Paikka on mitä mainioin, sillä tässä pyörii jatkuvasti ihmisvirtoja.

– Ainakin elokuun loppuun on tarkoitus pitää kauppaa auki. Toki pidämme optiota syyskuulle. Silloin vielä ihmiset touhuavat puutarhoissa ja kallunat ja kanervat tekevät kauppansa, kertoo Pedersen.
Gardenia on ainakin ensimmäisenä toimintavuotenaan rajannut lajikkeet niin, että 2/3 on yksivuotisia kasveja ja loput monivuotisia. Valikoimasta löytyy peruskukkia, kuten orvokit, samettikukka ja pelargoniat. Jonkin verran havuja ja tuijia on myös myynnissä sekä alppiruusuja, runkoruusuja, terassihortensioita ja köynnöksiä.
– Ensimmäinen vuosi kuulostellaan, mitä asiakkaat
haluavat ja opetellaan myös säitten kanssa pelaamaan.
Kun kelit vielä lämpenee, valikoima kasvaa hyötykasveilla; mansikka, tomaatit, kurkut ja yritit.
Kasvien lisäksi myymälästä löytyy myös muuta puutarhassa tarpeellista, kuten työvälineitä, multaa, ruukkuja, lannoitteita ja tuholaiskarkoittimia.
Viime viikolla Gardenia aloitti myös torimyynnin, joka jatkuu ainakin kesäkuun loppuun.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0