Tulppaanin voi laittaa yöksi jopa jääkaappiin

22.3.2018 Koti
– Maljakkoon kannattaa laittaa kylmää vettä, kukkakauppias Päivi Ukkonen neuvoo.

Tulppaani on talvinen kukka ja tarvitsee vain vähän vettä.

Nyt on se vuodenaika, jolloin tulppaanit sulostuttavat kotejamme. Päivi Ukkonen Mikkelin Savon Kukasta kertoo, että heille tulee paljon tulppaaneja suoraan Hollannista. Kotimaisista toimittajista heille tulee tulppaaneja Kuopion kukkatoimituksesta ja Huiskulasta. Hollannista tulevat kukat ovat isompikukkaisia.
– Tulppaani on kaunis talven kukka, jota on saatavilla Suomessa vain joulukuusta pääsiäiseen asti. Se on ihana, mutta lyhytkestoinen, Ukkonen toteaa.
Tulppaanit säilyvät vain noin viikon, tai ehkä kaksi viikkoa, jos niitä pitää välillä kylmässä. Hyviä säilytyspaikkoja ovat esimerkiksi kellari tai jääkaappi.

Ukkosen mukaan tulppaanit tarvitsevat vain hyvin vähän vettä.
– Vesi saisi olla mielellään kylmää ja ihan luntakin voi laittaa kukan juureen. Näin estetään, ettei kasvi kasvata vartta, vaan kukat pääsevät kukoistamaan.
Kun tulppaanit tuo kotiin, niiden varsiin kannattaa tehdä kunnon viillot. Näin kasvien imupinta uudistuu ja kasvi saa paremmin vettä.
– Maljakko voi olla hiukan normaalia syvempi, etteivät tulppaanit pääse retkahtamaan, kukkakauppias neuvoo.
Ukkosen mukaan kukkakaupan kimpun erottaa marketin kimpusta se, että kukkakaupan kimppu on sidottu ja siinä saattaa olla mustikanvarpuja tai koivunoksia.

Maaria Nykänen

+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0