Hallintalaite kuin avaruusaluksesta

10.11.2017 Auto & Kone

Valtra SmartTouchin avulla voidaan hallintalaitteiden toiminta ohjelmoida juuri kyseiseen työhön sopivaksi.

Myös käyttäjäkohtaiset mieltymykset on otettu huomioon helppokäyttöisessä järjestelmässä. Valtra SmartTouch tuo traktorin kaikki hallintalaitteet käden ulottuville. Uudesta kyynärnojasta löytyy ajo-ohjain, ulkopuolisen hydrauliikan, nostolaitteen ja PTO:n hallinta sekä kosketusnäyttö.
Ajokahvan ohjelmoitavien kytkinten ansiosta ajajan ei tarvitse missään vaiheessa irrottaa kättään hallintalaitteilta. Ajokahva on vaakatasossa, jolloin käsi saa levätä luonnollisessa asennossa samalla kun kahvalla hallitaan nopeutta liikuttamalla sitä eteen tai taakse. Useita toimintoja hallitaan peukalolla, jolle on kahvassa myös lepopaikka, samalla kun kumipäällysteisestä ohjaimesta saa hyvän otteen. Koko kahva liikkuu paitsi eteen ja taakse, myös sivuttain kuten tietokoneen hiiri.
Yhdeksän tuuman kosketusnäytöllä hallitaan esimerkiksi erilaisia laskureita, U-Pilot-päisteautomatiikkaa ja Auto-Guide-automaattiohjausta. Näytön näkymiä voi myös muokata omaan käyttöönsä sopiviksi. Intuitiivista käyttöliittymää on helpompi käyttää kuin nykyaikaista älypuhelinta: interaktiivisen traktorin kuvan ansiosta toiminnot löytyvät helposti korkeintaan kolmen pyyhkäisyn tai näpäytyksen takaa.
Valtra SmartTouchin avulla esimerkiksi urakointikäytössä voidaan tallentaa kuljettaja- tai työkonekohtaiset asetukset. Auto-Guide-automaattiohjauksen, Isobus-työkoneohjauksen ja kameran näytöt on integroitu kyynärnojan näyttöön eikä traktoriin tarvita erillisiä monitoreja peittämään näkyvyyttä.
Valtra SmartTouch on saatavilla N- ja T-sarjojen Versu ja Direct –malleissa. Järjestelmän hinta on noin 6 000 euroa, sisältäen arvonlisäveron 24%.

Lähde: Agcocorp

 

Neljäs sukupolvi A:ta

Uusi A-malli kirmaa kaikkiaan seitsemän eri moottorin turvin. Sekä 3,3, litran kolmisylinterisessä että 4,4, litran nelisylinterisessä moottorissa on täysin uusi common rail –ruiskutusjärjestelmä. Moottorin lisäksi traktorin keula on suunniteltu uusiksi. Pakokaasun jälkikäsittelylaitteet ja moottorin ulkomitat ovat kompaktit hyvän näkyväisyyden takaamiseksi.
Uudessa A-sarjassa löytyy seitsemän traktorimallia 75:n ja 130 hevosvoiman väliltä. Runkovaihtoehtoja on kolme. Traktorin maavara on korkea, mistä on hyötyä metsätöissä ja esimerkiksi pellolla ruiskutuksissa ja rehunteossa.
Lähes joka toiseen A- ja N-sarjan traktoriin hankitaan tehdasasenteinen etukuormain. Se on saatavilla kaikkiin malleihin tehdasasenteisena. Uusissa kuormaimissa on uudet aisat ja varustelevy, jotka parantavat näkyvyyttä sekä koneen tasapainoa.

wwwValtra Italia 26.4.17-5898_134607HiTech-suunnanvaihdon vaihtoehtona on myös mekaaninen suunnanvaihto. Mekaanisessa vaihteistossa 12 vaihdetta eteen ja taakse on jaettu vain kahteen ryhmään. Ryömintävaihteisto on saatavana lisävarusteena. Ryömintävaihteistolla voi ajaa 90 metrin tuntinopeudella (1400 rpm).
Uusi ohjaamo on tilavin tämän kokoluokan traktoreissa. Hyvää ergonomiaa täydentävät sähköisesti ohjatut toiminnot, kuten neliveto, tasauspyörästön lukko, nostolaite ja monitoiminäyttö. Uusi ohjaamo on myös erittäin hiljainen ja siihen saa lisävarusteena tasokkaan apumiehen istuimen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0