Ratamestari ohjasti yllätysvoittoon

15.9.2017 Koti
anne Haapiaisen ja Lauri-poika tykkää hevosia enemmän ralliautoista. – Minä olen rallimies, enkä ravimies. Olen miettinyt, että minusta tulee isona rallikuski, Lauri toteaa.

Suuryllättäjä Humiro ravasi 45 000 euron voittopalkinnon.

Janne Haapiainen ohjasti elo-syyskuun vaihteessa 5-vuotiaiden suomenhevosten derby-voittoon Jyväskylän Killerin Toto76-raveissa. Voitto oli suuryllätys, sillä ori oli merkitty ennakkoon lähdön huonoimmaksi hevoseksi.

Haapiainen on treenannut Humiroa kolme vuotta. Hänellä oli itsellään enemmän uskoa Humiron parempaan sijoitukseen.

– Mielestäni se ei ollut ennakkoon ollenkaan huonoin. Arvelin, että se voisi olla neljänneksi parhain. Nyt juostiin ensimmäistä kertaa ilman kenkiä ja jenkkikärreillä. Se vähän kevensi menoa ja Humiro sai siitä lisävauhtia, Haapiai­nen kertoo.

Finaaliin osallistui kymmenen hevosta. Humiro oli vielä loppusuoran alussa kärjestä jäljessä, mutta kun vauhti kunnolla löytyi, niin ori ravasi voittajaksi juuri maalin kohdalla. Humiro voitti suomenhevosten derbyn ennätyssuuren 45 000 euron palkinnon.

– Fiilikset olivat ihan mahtavat. Voitto tuntui ihan uskomattomalta, enkä minä sitä ensin uskonutkaan todeksi, Haapiainen naurahtaa iloisesti.

 

Hevosen omistaa kahdeksan hengen porukka. Voittoa juhlittiin heti alkuun nostamalla maljat kuohuvaa. Humiro sai Rahulassa sijaitsevassa kotitallissaan porkkanoita ja omenaa, jonka lisäksi se pääsi syömään ruohoa ulkotarhaan.

– Humirolla on hyvä juoksupää. Se tykkää hommasta ja tekee aina parhaansa. Luonteeltaan se on ihmisille hyvin kiltti, Haapiainen kuvailee.

Suomenhevonen on pärjännyt niin hyvin, että sillä on ensi kuussa edessään kantakirjaus. Sen jälkeen Humirolla saa astuttaa ja teettää jälkeläisiä.

Haapiainen on työskennellyt Mikkelin raviradan ratamestarina vuodesta 2015 saakka. Pieksämäellä syntynyt ja Kangasniemellä nuoruutensa viettänyt mies työskenteli sitä ennen Forssassa ratamestarina.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0