Autoharrastajat viettivät kesän kohokohtaa

7.7.2017 Ajankohtaista
Suur-Saimaan ympäriajoon lähteneet arvon leidit, Tiina Kettunen ja Sari Lepo, osallistuivat myös asu-ajoneuvo-kilpailuun.

Harrasteajoneuvotapahtumat saivat liikkeelle lähes 1000 harrasteautokuntaa.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna riitti ihasteltavaa. Mikkelistä käynnistyi Suur-Saimaan ympäriajo ja matkaan lähdettiin noin 250 ajoneuvon voimin.
Pieksämäkeläiset Sari ja Kari Juppi osallistuivat Saimaan ympäriajoon mustalla Chervoletilla, jonka valmistusvuosi on 1927. Pariskunta hankki auton Joutsenosta kahdeksan vuotta sitten. Rakkaus kulkupeliin syntyi autoliikkeessä, erään vanhan miehen tarjotessa sitä vaihtoautoksi.
– Autoliike ei kiinnostunut tästä, joten otimme myöhemmin omistajaan yhteyttä. Mieheni isoisällä oli aikoinaan taksiajossa ihan samanlainen, Sari Juppi kertoo.
Jupit osallistuivat tapahtumaan neljättä kertaa.

Suomi 100 -lippua heilauttanut oikeusministeri Antti Häkkänen lähetti autoja matkaan vuorotellen Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halosen kanssa.
Suomi 100 -lippua heilauttanut oikeusministeri Antti Häkkänen lähetti autoja matkaan vuorotellen Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halosen kanssa.

– Kaikki reitin varrella olevat rastit on tarkoitus kiertää, jos vain auto kestää. Tämä on upea tapahtuma ja meille aina kesän kohokohta, he totesivat.

Sari Lepo teki pari vuotta sitten löydön. Hän huomasi nettimarkkinoilla Neckar Europa Special 4D:n, eikä hän voinut millään välttyä ostamasta vuoden 1964 länsisaksalaista kaunokkia.
– Kipinä vanhoihin autoihin syttyi, kun pääsin kolme vuotta sitten kyytiin vuoden 1952 mallin Ifa:aan. Se on valmistettu Itä-Saksassa, joten ne ovat autoni kanssa serkuksia, Lepo selventää leikkisästi.
Lepo oli ottanut Savonlinnasta mukaansa Tiina ja Olli Kettusen. Koko seurue oli pukeutunut ajan hengen tyyliin kaikkia varusteita myöten.
– Sijoituimme vuosi sitten kolmanneksi asu-ajoneuvokilpailussa. Autossani on kasettinauhuri, joka soittaa 50–60-luvun musiikkia. Näissä tunnelmissa mennään koko ympäriajo, ryhmä kertoi juuri ennen lähtöä.
Suur-Saimaan ympäriajo järjestettiin 25. kertaa ja tänä vuonna tapahtumaa siivitti Suomi 100 -teema. Autokunnat lähetettiin matkaan oikeusministeri Antti Häkkäsen ja Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halosen toimesta.

Pukukilpailuun osallistuneiden vaatteet ja asusteet oli suunniteltu huolella aina koruja myöten.
Pukukilpailuun osallistuneiden vaatteet ja asusteet oli suunniteltu huolella aina koruja myöten.

Samana päivänä Visulahdessa kokoontui noin 700 erilaista kulkupeliä perinteisen Old Timer Runin merkeissä. Harrasteajoneuvotapahtumassa nähtiin rakennettuja ja alkupeäisiä kuorma-autoja, mopoja, moottoripyöriä ja traktoreita.
Paikalla oli tuhansia ihmisiä, joten kesälauantaina riitti vilskettä ja menoa. Alueella oli myös rompetori, jossa oli myytävänä autoiluun liittyvää tavaraa, kuten pienoismalleja ja käytettyjä varaosia. Visulahden kokoontumisen lisäksi tapahtumaan kuului myös ilta-ajelu eli cruising, johon otti osaa lähes 100 eri ajoneuvoa. Tapahtuman jatkot pidettiin Ravintola Huvikummussa Otavassa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0