Passarit voitti auton

12.5.2017 Ajankohtaista
Petri Sandberg, Hanna Myyryläinen ja Lasse Turunen kertovat, että Urpolassa pelataan ensi kesänä Beach Volleyn junioreiden U16 SM-osaturnaus. – Toivotaan, että aurinko paistaa, musiikki soi ja katsomot ovat täynnä, kolmikko toteaa.

Lentopallon erikoisseura Mikkelin Passarit ry liikuttaa lapsia laajalla rintamalla. Seuralla oli  myös arpaonni myötä.

Passarit on kasvattanut junioritoimintaansa merkittävästi viimeisen kolmen vuoden aikana. Tällä hetkellä lajin ympärillä pyöri noin 100 lasta, alle kouluikäisistä pallokerhoilijoista aina B-junioreihin.

– C-junnutyttöjoukkue oli tänä vuonna kahdeksas SM-finaaliturnauksessa. Ikäryhmässä pelaa valtakunnallisesti 156 joukkuetta, joten se on aika hyvä saavutus kolmen vuoden juniorikehitystyölle, toteaa seuran puheenjohtaja Lasse Turunen.

– Poikapuolella on ollut vähän hiljaisempaa. Tarkoituksena on kuitenkin saada tilanne elpymään. Tällä kaudella pojilla ei ole ollut sarjassa omaa joukkuetta, joten muutama kaveri on pelannut savonlinnalaisen East Volleyn riveissä.

Turusen mukaan seura aikoo ottaa pojat seuraavaksi kehittämiskohteekseen. Nykyisistä poikapelaajista muutama tulee harjoittelemaan miesten edustusjoukkueen mukana ensi kaudella. Passareilla on edustusjoukkueet miesten ja naisten kakkossarjoissa.

 

Passareiden hallituksen jäsen Petri Sandberg tiivistää, että seuran ydintoimintana on edistää Mikkelissä lentopallotoimintaa ja tarjota mahdollisuuksia kilpaurheiluun.

– Ensimmäinen merkkipaalu saatiin hiljattain, kun U16-tytöissä pelaava Tiia Heikkinen pääsi mukaan maajoukkueturnaukseen Virossa, hän toteaa.

Seura järjestää tulevana kesänä U16-ikäluokkaan kuuluville tyttö- ja poikajoukkueille Beach Volley SM-osaturnauksen.  Urpolan hiekkakentille odotetaankin heinäkuun alussa 50–100 henkilön pelaajaporukkaa. Kesän ohjelmakalenteriin kuuluu myös Suolentopallon MM-kisat Haukivuorella.

Passarit on hakenut järjestelyvastuuta myös vuoden 2019 Power Cupiin.

– Se on meille iso ponnistus. Järjestimme vastaavat kisat muutama vuosi sitten ja silloin mukaan tarvittiin 700 talkoolaista. Kyseessä on iso massatapahtuma, joka näkyy kaupungilla takuuvarmasti, toteaa seuran sihteeri Hanna Myyryläinen.

 

Passareille sattui hiljattain hauska ja oikeastaan hieman uskomaton juttu. Seuratoimintaan on kerätty varoja jo usean vuoden ajan Lumilyhty-arvoilla. Seura sitoutui myymään vuodenvaihteen tietämillä 500 arpaa, jotka eivät kuitenkaan kaikki menneet kaupaksi. Koska loppuja arpoja ei voinut palauttaa, päätti seura lunastaa myymättä jääneet arvat itselleen.

– Ajattelimme, että kannattaa raaputtaa, sillä niillä voi voittaa hyviä pikkupalkintoja edustusjoukkueiden ensi kauden arpajaisiin. Heitimme vitsiä, että voidaanhan me se autokin ottaa, selventää Turunen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0