Huutokaupalla haettiin piristystä

9.2.2017 Auto & Kone
Tapahtuman aikana Savilahden Autossa huutokaupattiin myös pienempiä tavaroita ja tarvikkeita. Tapahtuman tarkoituksena oli tuoda kaamosaikaan piristystä.

Huutokauppakeisari veti Savilahden auton tilat täyteen väkeä.

Savilahden Autossa käytiin huutokauppaa helmikuun alussa. Autojen meklarointia saapuivat tv:stä tutut Huutokauppa keisari Aki Palsamäki ja hänen aisaparinsa Markku Saukko. Aamupäivällä yleisölle tarjoiltiin kakkukahvit sekä hernekeittoa.

– Hyvä, että ihmiset pääsivät paikalle. Aina, kun järjestetään uusia tempauksia, on hankala arvioida kuinka paljon väkeä osallistuu, vaihtoautopäällikkö Harri Parkkinen totesi katsellessaan ihmispaljoutta.

Tavoitteena oli saada pöhinää paikkakunnalle ja sitä todella tuli.

Tapahtuman ideanikkari, Savilahden Auton automyyjä Jere Parkkinen, oli innoissaan päivän kulusta. Hänen mukaansa autokaupassa on nähtävissä elpymisen merkkejä. Huutokaupan kaikki autot menivät kaupaksi yleisön määrittelemillä hinnalla.

– Meillä vaihtoautovalikoima on kasvanut ja haluamme kasvattaa sitä jatkossakin järjestelmällisesti. Talven kaamoksessa on myös tärkeää saada väki liikkeelle, Jere Parkkinen toteaa.

Myyntipäällikkö Jouni Mustonen arvioi kävijöitä olleen päivän aikana kahden tuhannen paikkeilla. Samanlaista tapahtumaa ei hänen mukaansa ole ollut Mikkelissä ihan vähään aikaan.

– Vaimo ei vielä tiedä, että meillä on kolmas auto taloudessa, mikkeliläinen Juha Häyrinen naurahti lunastaessaan itselleen mustan kuplavolkkarin.

Juha Häyrinen huusi itselleen mustan Volkswagen Beetlen. Hintaa autolle tuli 1800 euroa. Ostaja itse ei edes nähnyt autoa kunnolla.

– Olin aika kaukana yleisön seassa. Kuuntelin, että nyt on hyvä ja päätin huutaa, mies kertoo hymyillen.

Häyrinen tuli lähinnä vain katselemaan mitä päivän aikana tapahtuu, mutta muistoksi jäikin uusi menopeli.

– Kannattaa ostaa, kun halvalla saa, mies huikkasi lähtiessään Selma-koiran kanssa kohti kaupan olevia autoja.

Paikalle oli tullut myös huutokauppakeisarin faneja monessa polvessa. Jenni Lidner tuli yhdessä poikansa Aleksi Lidnerin kanssa seuraamaan livelähetystä.

– On minun äitikin mukana ja isomummo vasta kova fani onkin, Jenni naurahtaa.

Hän totesi, että on mukava huomata tv-tähtien olevan ihan tavallisia ihmisiä ja samanlaisia kuin ohjelmassa. 11-vuotias Aleksi puolestaan pääsi samaan kuvaan itse päätähtien kanssa.

Harri Parkkinen oli tyytyväinen tapahtumaan ja hänen mukaansa, kun jotain tehdään, se tehdään kunnolla.

– Koko prosessi sujui hyvin, niin henkilökunnan, yleisön kuin meklarinkin puolesta. Emme varmaan ihan heti järjestä samanlaista tilaisuutta, mutta koetamme aina kehittää jotain uutta, Parkkinen totesi hymyillen.

Vaihtoautopäällikkö Harri Parkkinen totesi ison tapahtuman jälkeen olon olevan hieman tyhjä. – Päivä oli erittäin onnistunut ja kaikki sujui niin kuin piti, mies naurahtaa.
Vaihtoautopäällikkö Harri Parkkinen totesi ison tapahtuman jälkeen olon olevan hieman tyhjä. – Päivä oli erittäin onnistunut ja kaikki sujui niin kuin piti, mies naurahtaa.

Uudet kuvaukset alkavat pian

– Minne Heli hävisi? Kyllä minä tiesin, että Mikkelin miehet ovat juuri tälläisiä, että vaimo häviää saman tien, Aki Palsamäki aloitti naurattamalla yleisöä.

Heli oli kuitenkin jäänyt kotiin tällä kertaa. Apumiehenä kaupankäynnissä Palsamäellä toimi nikkarointitaidoistaan tunnettu Markku.

– Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta Mikkelissä näissä merkeissä, mutta kesällä tulemme uudestaan, Palsamäki vinkkaa.

Suuren suosion saavuttaneen tv-ohejlma Huutokauppakeisarin uudet jaksot alkavat helmikuun loppupuolella. Palsamäki kertoo, että keväällä alkavat myös 7. tuotantokauden jakson kuvaukset.

– Siinä se aika Helin kanssa menee. Kuvauksissa, meklarointikeikoissa sekä kotihuutokaupoissa.

Markku puolestaan ehtii käydä korjaustöiden ohessa muuallakin töissä. Hän on ollut Akin matkassa jo pitkään.

– Kyllähän minä tunsin Akin isän, kun hän piti huutokauppaa. Akin siirryttyä puikkoihin, niin siitä se ajatus vaan lähti, Markku kertoo.

Miehet totesivat autohuutokaupan sujuneen hyvin niin ostajien kuin yleisön puolesta.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0