Valppautta liikenteeseen!

18.8.2016 Auto & Kone
Tarja Lipsanen maalasi Lilja Ketomaalle seepraraidat liikenneturvallisuuspäivänä.

Mikkelin Urheiluautoilijat ry järjesti Visulahdessa Valppaana liikenteessä-teemapäivän EC Car Shown yhteydessä. Yhdistys hallinnoi hanketta, jonka yhtenä tärkeänä painopisteenä on lasten ja nuorten kasvattaminen turvalliseen liikennetapakulttuuriin. Lapsien kanssa keskusteltiin suojatiekäyttäytymisestä.

– Nyt, kun koulut alkoivat, niin silmiä ja korvia tarvitaan joka puolella, niin lapsilla kuin aikuisillakin. Tarkoituksena on muistuttaa turvallisen liikkumisen pelisäännöistä, jotta yksikin pieni haaveri pystyttäisiin ennaltaehkäisemään, toteaa hankevetäjä Minna Hänninen.

Tapahtumaan osallistui myös Liikenneturva, joka oli mukana televisiosta tutulla Sinä teet suojatien -kampanjalla. Lapsille maalattiin kasvoihin valkoisia seepraviivoja.

Myös ralliautoilija Jari Ketomaa omistautui tärkeälle asialle vieraillessaan tapahtumassa.

– Itselläni on kuuden vanha tytär. On tärkeää kasvattaa ja neuvoa näitä nuoria viikareita liikkumaan niin, ettei heille sattuisi mitään liikenteessä.

– Suomalaiset ovat liikenteessä itsekkäitä. He eivät anna kunnolla tilaa muille tiellä liikkujille. Liikenneympyrässä olisi paljon sujuvampaa, jos vauhtia hiljennettäisiin ja autoja laskettaisiin sekaan vetoketjuperiaatteella. Esimerkiksi Englannissa se toimii hyvin. Siellä hmiset ovat ymmärtäneet kuinka täytyy toimia, ettei tule ruuhkaa.

Ketomaa muistuttaa, että liikenne sujuu parhaiten ottamalla huomioon myös toiset tienkäyttäjät. Hänen mielestään asenteet parantuvat, jos liikennekasvatusta annetaan jo ihan lapsesta saakka, autokouluja unohtamatta.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0