Keittiösuunnittelu on yhteistyötä

16.3.2016 Koti
Virve Montonen sanoo, että liikkeessä voi tulla käymään, vaikka keittiökalusteille ei juuri sillä hetkellä olisi tarvetta. Hän vinkkaa, että heillä on asiakkaille aina suklaa- ja karamellitarjoilu.

Keittiökalusteliike ja rakennusalan yritys tukevat toistensa palveluja.

Vaikka Keittiöpisteen toiminta on siirtynyt hiljattain Ideal Keittiöt -nimen alle, yritys ja sen tuttu henkilökunta palvelevat edelleen Maaherrankadun ja Tenholankadun kulmauksessa. Reilut kolme vuotta sitten perustettu yritys toimittaa asiakkaille kaikki kodin kiintokalusteet oli tarvetta sitten uudistaa keittiö, kodinhoitohuone, WC-tilat, makuuhuone tai eteinen.

Keittiömyyjä ja suunnittelija Virve Montonen sanoo, että koska puolisolla Aki Kinnusella on Mikkelissä rakennusalan yritys, yhteistyö on varsin luontevaa. Mikkelin Rakennus ja Saneeraus Oy on perustettu pari vuotta aikaisemmin.

– Ajatuksenamme on, että molemmat yritykset tukevat toistensa palveluja. Jos rakennusliikkeen asiakas tarvitsee kylpyhuoneremonttia, meidän kauttamme saa myös kalusteita. Kun asiakas tulee hakemaan keittiökalusteita, voi tulla ilmi, että hän tarvitsee myös remonttia, toteaa Montonen.

Montonen uskoo, että monelle on tärkeää, että kaikki palvelut saadaan saman katon alta. Heidän kauttaan asiakas voi hankkia tarvittaessa myös kodinkoneet.

Keittiökalusteiden ja pintamateriaalien valinta on myös sisustamista, jossa ratkaisut vaikuttavat vuosiksi eteenpäin.

– Meillä ajatus lähtee siitä, että jokaista asiakasta palvellaan yksilöllisesti. Jos kyseessä on esimerkiksi remonttikohde, niin autamme asiakasta löytämään talon henkeä tukevan ratkaisun.

– Uudiskohteessa voimme yhdessä katsoa, että laatat, lattiat ja tapetit saadaan sopimaan hyvin toisiinsa.

Yrityksestä löytyy vaihtoehtoja kaikille kodin kiintokalusteille.
Yrityksestä löytyy vaihtoehtoja kaikille kodin kiintokalusteille.

Montonen sanoo, että tällä hetkellä uudiskohteissa suositaan selkeitä linjoja. Kaapistot ovat vaaleita tai ihan valkoisia ja keittiöön otetaan väriä pöytätasoilla. Vetimiä ei välttämättä kaivata ollenkaan. Vastaavasti on paljon sellaisia remontti- ja mökkikohteita, joihin halutaan selkeästi maalaisromanttista tunnelmaa.

– Muotivirtauksia ja mieltymyksiä on monia. Me voimme tehdä asiakkaalle ehdotuksia, mutta tärkein lähtökohta on se, että valinnat ovat asiakkaille mieleisiä. Hehän keittiötä käyttävät. Tietysti me autamme myös kaikissa teknisissä ratkaisuissa.

Ammattilaisen mukaan nyt tehdään paljon myös niin, että keittiökalusteiden alakaapit ovat tummat, esimerkiksi antrasiitinharmaat, tai jopa mustat ja yläkaapistot ovat valkoisia. Ihmiset panostavat myös valaistukseen ja kivitasoihin. Koska markkinoilla on paljon erilaisia pinta- ja materiaalivaihtoehtoja ja ideoita ja keittiöalan uutuuksia tulee koko ajan lisää, ei asiakas edes välttämättä tiedä mitä kaikkea on saatavilla. Silloin on ammattilaisen apu paikallaan.

– Kivointa tässä on se, että nämä ovat tavallaan yhteisiä projekteja. Eli pohdimme asiakkaan kanssa yhdessä kuka keittiössä pääasiassa toimii ja mitä kaikkea siellä tarvitaan. Tämä on yhteistyötä parhaimmillaan, keittiösuunnittelija toteaa hymyillen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0