Messurakentamisessa otetaan luonto huomioon

18.2.2016 Rakentaminen

Messualue on jo hahmottunut ja rakentaminen on täydessä vauhdissa.

Asuntomessut järjestetään Mikkelissä ensi vuonna. Järjestelyt ovat käynnissä ja tontteja on tiedottaja Piia Mäkilän mukaan varattu mukavasti. Vapaita tontteja Saimaan rannan tuntumasta Kirkonvarkauden sillan vierestä löytyy vielä yhdeksän kappaletta.

– Alue muodostuu neljästä eri tonttikokonaisuudesta: Suomi, Aamu, Valo ja Onni, Mäkilä kertoo.

Hänen mukaansa Mikkeli kaupunkina palvelee asukkaitaan erittäin hyvin. Välimatkat ovat lyhyet niin kaupungin sisällä kuin muihin kaupunkeihin.

– Olen itse asunut pääkaupunkiseudulla ja tulin Mäntyharjun kautta Mikkeliin. Aluksi minua pelotti, että joudun luopumaan tietyistä asioista elämässä. Huomasin kuitenkin, että elämänlaatuni on parantunut todella paljon, koska täällä palvelut ja luonto ovat lähellä, Mäkilä kertoo hymyillen.

Luonto onkin yksi asuntomessualueen tärkeistä tekijöistä. Alueella on liito-oravia, joiden läsnäolosta puissa on todisteena runsaasti pesäkoloja.

– Olemme nähneet paljon vaivaa ottaaksemme huomioon eläimistön. Rannan tuntumassa, Valo-alueen edessä, on viitasammakoiden asuinalue, johon ei tulla rakentamaan, Mäkilä täsmentää.

Tontin muokkaamisesta saa luonnollisesti päättää itse, mutta liito-oravia varten puiden välimatka ei saa ylittää 20 metriä.

Alueelle rakennetaan myös useita puistoja, jotka palvelevat perheen pienimpiä, kuin myös aikuisempaa väkeä.

– Heinzen puistoon rakennetaan liukumäki kesää varten sekä pulkkamäki talvea varten. Haluamme rakentaa hyvän elämän ympäristön emmekä pelkkää asuinkeskusta, Mäkilä kertoo.

Rantaan on myös suunnitteilla kahdeksan kilometrin pituinen rantareitti, jota pitkin on helppo taittaa vaikkapa työmatka kauniissa maisemissa joko pyörällä tai kävellen. Alue itsessään on noin puolitoista kertaa suurempi kuin messualueet yleensä. Mäkilä vinkkaakin vierailijoille, että tutustumiseen kannattaa varata aikaa useampi päivä, varsinkin jos tulee tutustumaan paikkakuntaan muualta.

– Tämän kokoiselle kaupungille tällainen tapahtuma on erittäin merkittävä myös taloudellisesti. Rakennusvaihe työllistää paljon ihmisiä ja itse messuaika, jolloin kävijät käyttävät kaupungin palveluita laidasta laitaan, tuo yrityksille paljon kassavirtaa.

Messuilta toivotaan myös yleensä jotain kotiin viemistä. Mäkilä kertookin, että näytteilleasettajia yritetään saada mukaan mahdollisimman monipuolisesti myös esimerkiksi sisustamisen puolelta.

– Yleensä asuntomessut tarjoavat sellaisten hankintojen esittelyä, jota ei voi ottaa mukaan tai välttämättä ostaa saman tien. Haluaisimme kuitenkin tarjota kävijöille muutakin.

Myös uusia innovaatioita kaivataan. Mäkilä vinkkaa, että nyt on oiva mahdollisuus kertoa, mitä haluaisi näytteilleasettajien puolesta nähdä messuilla. Asiat voivat liittyä esimerkiksi lämmitykseen tai energiansiirtoon.

– Saimme vinkin tällaisesta tuulivoimapuusta, joka on täysin uudenlainen versio tuulivoimasta. Haluamme tietää mitä kaikkea Suomesta löytyy, Mäkilä kertoo innoissaan.

Tällä hetkellä asuntomessualueella tehdään tarvittavaa puuston poistoa, jonka jälkeen rakentaminen aloitetaan. Työn alle tulevat piakkoin puistot, joiden jälkeen alkaa viimeistely ja teiden asfaltointi.

– Työtä on vielä jäljellä. Jos kiinnostusta tontteihin on, niin nyt kannattaa toimia. Hinnat tulevat nousemaan messujen jälkeen ja nyt on mahdollisuus saada paljon apua rakentamiseen ja suunnitteluun, Mäkilä lopettaa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0