Keittiön ulkoasun voi muuttaa nopeasti

12.11.2015 Koti
-Keittiöremontit perustuvat aina siihen, että ratkaisuja lähdetään hakemaan asiakkaan kertomiin ongelmiin, toteaa Antti Tiainen.

Ikääntyneen keittiön voi muuttaa nykyaikaiseksi ja toiminnalliseksi nopeasti.

Keittiöremontti on mittava investointi, jonka toteuttaminen vaatii yleensä hyvän harkinta-ajan. Ulkoasun uudistuksen voi tehdä myös edullisesti hyödyntämällä vanhojen keittiökaappien runkoja. Tällöin puhutaan säästöremontista, jolloin kustannuksissa päästään jopa puoleen hintaan täysremonttiin verrattuna.

Säästävässä keittiöremontissa uusitaan ovien ja saranoiden lisäksi yleensä myös pöytätasot, laatikot, vetimet ja leikkuulaudat. Toisinaan myös vanhat epäkäytännölliset ovikaapit muutetaan nykyaikaisiksi vetolaatikoiksi.

– Usein vanhat laatat halutaan korvata välitilalaminaatilla. Samassa yhteydessä vaihdetaan myös altaat ja hanat, kertoo Gaala Keittiöiden myyntipäällikkö Antti Tiainen.

Käytännössä keittiön ulkoasu muuttuu täydellisesti, mutta säilytystilat ja keittiön pohja pysyy samana.

– Säästöremontti perustuu asiakkaan kertomiin ongelmiin keittiössä, johon lähdetään hakemaan ratkaisua. Näissä huomioidaan myös keittiön arkisen käytettävyyden helpottaminen erimerkiksi erilaisten mekanismien avulla.

Tiainen sanoo, että kaikki ratkaisut ovat yksilöllisiä joka taloudessa. Palveluun kuuluu aina maksuton käynti ja kalustesuunnittelu asiakkaan luona. Näin asiakkaan kanssa voi käydä läpi eri vaihtoehtoja ajan kanssa.

– Minulla on aina mukana kattava mallisto. Erilaisia ovilevyjä on noin 150 kiloa, eli on niitä ainakin riittävästi, hän sanoo.

Erilaisten pintaväritysten lisäksi asiakkaan kanssa voidaan vertailla yhdessä myös eri tasomalleja ja vetimiä.

-Kun mallivaihtoehdot näkee kotona tutuissa tiloissa, kokonaisuuden hahmottaminenkin on ehkä helpompaa. Kuvastoissa ja kalustemyymälöiden keinovaloissa pinnat näyttävät erilaisilta, kuin kotona, jossa niitä tullaan katsomaan jatkossakin.

Tiaisen mukaan muutoshalukkuuteen vaikuttaa yleensä aika, joka tekee tehtävänsä myös keittiössä.

– Välttämättä mikään ei ole rikki, mutta aikansa katseltuaan kaappien väri voi alkaa kyllästyttää ja vanhojen holvikaarien tilalle halutaan kiiltovalkeita ja sileitä pintoja.

Hän huomauttaa, että täysremonttia edullisempi vaihtoehto on myös nopeampi ratkaisu.

– Vahvuutena on, että koko prosessin läpivieminen on nopeaa. Kalustetilauksen tekemisestä valmiiseen asennukseen menee aikaa vain kolme viikkoa. Asennuksen hoitaa meidän oma asennuspalvelu ja työstä saa kotitalousvähennyksen.

– Vielä ehtii hyvin ennen joulua, sanoo Tiainen hymyillen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0