Ihminen on kauneimmillaan onnellisena

20.8.2015 Vapaa-aika
Mariya Turusen mielestä ihminen on kauneimmillaan silloin, kun hän on onnellinen.

Mariya Turunen on Kauneusstudio Mimi´sin yrittäjä, jonka iloinen ja pirteä olemus ei voi jäädä keneltäkään huomaamatta.

Tammikuussa Sky-kosmetologiksi valmistunut Turunen muutti keväällä uusiin toimitiloihin Maaherran kadulle. Paitsi, että kauneudenhoidon parissa työskennelleen Turusen palvelutarjonta laajeni entisestään, vaihtui muuton myötä myös yrityksen alkuperäinen nimi Mimi´s Nail Art Atelier paremmin savolaisten suuhun istuvaksi.

Kauneusstudion punaisella nahkasohvalla istuvan naisen puheessa olevan aksentin vivahteista on helppo päätellä, että hän on kotoisin jostain Etelä-Euroopan suunnasta.

– Olen kotoisin Pohjois-Bulgariasta Romanian rajalta, Tonavan rannalta. Kotikaupunkini on Ruse, joka on vähän kuin Tampere tai Turku, hän paljastaa.

Turunen on asunut Suomessa jo likipitäen kymmenen vuotta. Mikkeliin ja Lähemäelle hän muutti rakastuttuaan mieheensä Mikko Turuseen. Pariskunta tapasi toisensa Belgiassa.

– Muutaman kuukauden seurusteltuamme, Mikko matkusti kanssani Bulgariaan ja kysyi äidiltäni saako hän mennä kanssani naimisiin. Äitini kyllä varmisteli, että onko hän ihan varma asiasta, hän naurahtaa.

Turuset menivät naimisiin vuosi tapaamisesta ja syyskuussa he viettävät yhdeksättä hääpäivää.

Kauneudenhoitoalalla työskentelevä Turunen on aikaisemmalta ammatiltaan manikyyri ja pedikyristi. Hän on kouluttautunut myös kynsiteknikoksi ja ripsimuotoilijaksi. Omaa kauneussalonkiaan ylläpitäen hän on huomannut työnsä kautta suomalaisten ja bulgarialaisten naisten eroavaisuudet. Kun suomalaiset suosivat kynsissä ja ripsissä enemmän luonnollisuutta, kanssasisaret rakastavat rohkeita värejä ja kimalluksia.

– Täällä naiset eivät uskalla heittäytyä samalla tavalla. Lähes kaikki ensikertalaiset haluavat ranskalaiset kynnet. Kyllä he muutaman kerran jälkeen huomaavat, että kirkkaat värit ja kimallukset piristävät enemmän, hän kiteyttää.

Hyvin suomalaistunut nainen on kiinnittänyt huomiota myös muihin eroavaisuuksiin.

– Kun käyn Bulgariassa, jopa minulle on outoa, että naisilla on smokey eyes ja korkeat korot keskellä päivää. He kulkevat iltameikeissä ja aina laitettuina. Olen siinä mielessä vähän suomalaistunut, hän toteaa.

– En usko trendeihin. Se mikä tekee ihmisen onnelliseksi, on kaunista ja tyylikästä. Silloin, kun ihminen on onnellinen, hän on kauneimmillaan.

Kesä ei ole vielä ohi. -Vielä voi laittaa neonvärit kynsiin. Ne hohtavat hyvin discossa, toteaa Mariya Turunen.
Kesä ei ole vielä ohi. -Vielä voi laittaa neonvärit kynsiin. Ne hohtavat hyvin discossa, toteaa Mariya Turunen.

Turunen on onnellinen saadessaan tehdä juuri sitä työtä mistä hän on aina haaveillut. Omalla työpanoksellaan hän lisää myös asiakkaidensa hyvinvointia. Hän muistuttaakin, että ihminen tarvitsee omaa aikaa ja itsensä hemmottelua.

– Asiakkaat rentoutuvat erilaisten kasvo-, jalka-, ja ihohoitojen aikana. Ripsiä laitettaessa asiakkaista nukahtaa jopa 90 prosenttia. Sitä on vaikea vastustaa.

Hemmottelevien hoitojen ja erilaisten hierontojen lisäksi asiakkaiden hyvinvointia lisää myös hoitojen aikana käyty luottamuksellinen vuorovaikutus.

– Kun teen kynsiä, kädet ovat minun käsissä, eikä siinä voi kuin vain olla. Moni on sanonut, että hoidon aikana käymämme keskustelut ovat heille kuin terapiaa. Se, että voin tehdä toisen onnelliseksi, on juuri työni paras puoli, hän päättää.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0