Kivinen uskoo työhön ja yrittäjyyteen

17.4.2015 Koti
Eteenpäin. Eduskuntavaaliehdokkaan ja yrittäjän yhdistelmä on tietänyt vaalikeväänä kiireitä Harri Kiviselle.

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Harri Kivisen liekki yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen syttyi neljä vuotta sitten.

Perhe, aktiivinen seuratoiminta, kolme yritystä, Mikkelin kaupunginvaltuusto ja lukuisat muut luottamustoimet ovat pitäneet perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaan kiireisenä. Uusi Kaakkois-Suomen vaalipiiri on luonnollinen toimintaympäristö, sillä Kivisen yritykset vaikuttavat Etelä-Savon ohella Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla.

Armottomana urheilumiehenä tunnettu Kivinen ehti vaikuttaa kahdeksan vuotta Mikkelin Palloilijoiden puheenjohtajana.

– Seura on nyt velaton ja paikka ykköseen avautui. MP on hyvässä vedossa, edelleen varainhankinnassa kantavana voimana ahkeroiva Kivinen innostuu.

Toista kertaa kansanedustajaehdokkaana oleva mies on huolissaan Suomesta.

– Kotimaan asiat ovat retuperällä. Me täytämme kaikki direktiivit heti tip-top ja romutamme yritystemme toimintakykyä älyttömillä päätöksillä. Katsomme ensin muualle ja vasta sitten kotiin päin, Kivinen ihmettelee.

Nopealiikkeinen liikemies sai kampanjansa alla kylmää vettä niskaan. Savon Sammutinhuoltoa vuodesta 1988 luotsannut mies tuomittiin käräjäoikeudessa painepullojen testaamattomuudesta. Juttu on parhaillaan hovioikeuden pohdittavana jatkokäsittelyn osalta. Yrityksen silloinen vastuuhenkilö hoiti käytännön työnohjauksen.

– Kannan asiassa isännän vastuuta, sillä minun työpäivät kuluivat silloin, kuten nytkin, muiden yritysteni tehtävissä.

Kivinen sai lukea asiasta Länsi-Savosta vain hetki sen jälkeen, kun oli itse saanut tietää tapauksesta.

– Näissä asioissa minua yritettiin kaataa uutisten valossa myös poliittisesti, Kivinen kokee.

Kiinteistösijoittamista ikänsä harjoittaneen eduskuntavaaliehdokkaan asiantuntemus on myös mikkeliläisten yhteiskäytössä.

– Kiinteistöissä käytetään paljon vierasta pääomaa ja korot saattavat heilua miten vain. Hölmöilemällä voi hävitä paljon ja nopeasti, mutta malttamalla voi vaurastua, kaupungin omistaman Kiinteistökehitys Naistinki Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Kivinen muistuttaa.

Kansanedustajaehdokas ei usko kenenkään haluavan olla työtön. Työllistymisen kynnystä on madallettava kummaltakin puolelta aitaa.

– Pieniä ja keskisuuria yrityksiä on 270.000, joista yksinyrittäjiä on noin 175.000. Suuryritysten tukia pitäisi leikata ja antaa pienille yrityksille paremmat mahdollisuudet työllistää.

Omaishoidon järjestäminen tasavertaisesti läpi Suomen on asia, jonka Kivinen haluaisi korjata välittömästi.

– Siitä pitäisi maksaa niin, että se ei lyhentäisi muita etuuksia. Samalla eri kuntien kirjavat käytännöt joutaisivat historiaan, ehdokas tietää.
Sosiaali- ja terveyssektorin asiat ovat lähellä Kivistä joka päivä, sillä puoliso työskentelee terveydenhoitoalalla.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0