Käydään vaikka kaupassa

17.4.2015 Rakentaminen
Terho Pistool on lähdössä soran ajoon. Yritys tarjoaaa myös pelkkää koneurakointia.

Remonteilla on tapana kasvaa homman edetessä. Kevään ruuhkahuippu on alkamassa.

Pääkaupunkiseudulla asuvalla vanhemmalla rouvalla on kesämökki Mikkelin seudulla. Hän saapuu junalla Mikkelin asemalle, josta hänet haetaan ja viedään ruokakaupan kautta mökille. Perillä vapaa-ajanasuntoon kytketään vedet päälle, laitetaan uuniin tulet ja katsotaan, että kaikki asiat ovat muutenkin kunnossa. Tällaista palvelua mökkitalkkarin homma voi olla parhaimmillaan.

– Rouva ei halunnut mennä talven jäljiltä mökilleen yksin. Haravoimaan meidän ei tarvinnut ryhtyä, mutta teimme siellä niin sanotusti kaikki miesten hommat. Hän halusi varmistaa, että kaikki tekniset laitteet ja lämmitysjärjestelmät toimivat varmasti kunnolla, jotta mökille on turvallista jäädä, sanoo Mikkelin huolto- ja sisustus MHS Palvelut Oy:n Terho Pistool.

Pistool sanoo, että kyseessä on yksittäinen tapaus. Sen verran asiakas oli kuitenkin mökkitalkkaripalveluun tyytyväinen, että myös tämän keväisestä reissusta on jo sovittu.

MHS Palvelut Oy on erikokoisten kiinteistöjen huoltoon keskittyvä yritys. Tämän lisäksi se tarjoaa asiakkailleen remontti- ja sisustuspalveluita sekä pihatöitä ja kesämökkien huoltoja. Yritys on tuttu myös televisiosta, sillä se on mukana jälleen MTV3:n Pientä mökkiremonttia – ohjelmassa.

– Ohjelmaa on tehty pari vuotta ja meillä on ollut Etelä-Savossa kuusi kohdetta. Jaksot kuvataan syksyllä ja ne alkavat pyöriä kohta televisiossa. Ohjelma on poikinut sen, että kun netissä tekee haun ”mökkiremontti”, meille tulee aika paljon kyselyitä. Tietysti myös puskaradio toimii hyvin.

Pistool sanoo, että kodin ja vapaa-ajanasuntojen remonteissa käy usein niin, että pieniksi tarkoitetut projektit kasvavat sitä mukaa, kun työ etenee.

– Yleensä meille saatetaan soittaa ja pyydetään tekemään jokin pikkujuttu. Kun saamme sen valmiiksi, se poikii usein jonkin toisen homman ja lopulta koko projekti kasvaa vain yhä suuremmaksi. Kun työn osalta voi hyödyntää kotitalousvähennyksen, se lisännee osaltaan innostusta, hän pohtii.

Mies toteaakin, että nykyään mökit ovat melkein paremmassa kunnossa kuin vakituiset asunnot. Jos ei ihan näin, niin ainakin niihin halutaan satsata todella paljon. Eikä tämä koske ainoastaan kiinteistöjä, sillä myös pihojen laittoon panostetaan suuria summia. Isoin heidän toteuttamansa kesämökin piharemontti maksoi noin 40 000 euroa, eikä itse mökkiin edes koskettu missään vaiheessa.

– Meillä on käytössä esimerkiksi kaivinkone ja pyöräkone sekä maansiirtoperäkärri. Kahmarilla pystyy tekemään tarkkaa hommaa, kun pihoja ja laatoituksia halutaan uusia.

Kesämökeille kohdistuvien töiden määrä alkaa kiihtyä sitä mukaa, kun kevät etenee. Varsinainen ruuhkahuippu alkaa heti, kun jäät lähtevät järvistä. Tänä keväänä maakunnan alueen mökkitalkkareita työllistävät paljon esimerkiksi rikkoontuneet laiturit, sillä maaliskuussa olleet suuret yö- ja päivälämpötilojen erot laittoivat jäät liikkeelle. Jäät suorastaan vyöryivät rannoille rikkoen samalla laitureita ja venekatoksia.

– Jos vain mahdollista, niin laiturit kannattaisi nostaa syksyllä maalle. Jos laituri ei ole kiinteä, se olisi hyvä irrottaa niin, että se pääsee tarvittaessa liikkumaan, hän neuvoo.

– Kerran teimme yhteen laituriin kehikot, jonka sisään laitoimme viisi kuutiota kiviä, jotta se pysyisi paikoillaan. Vaan eipä auttanut, sillä luonnonvoimat lähinnä vain nauroivat yritykselle, hän toteaa hyväntuulisena ja lähtee soran kuljetukseen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0