Yhdessä hyvä tulee

18.2.2015 Rakentaminen
Petri ja Tuomo Pitkänen levyttivät viime viikolla uusien toimitilojen sisäkattoa.

Veljekset Tuomo ja Petri Pitkänen ovat työskennelleet yhdessä useita vuosia. Yhteistyö sujuu hyvin ja molemmilla on rakennushommissa vankka luottamus toistensa kädenjälkeen.

– Itse en rakennuspuolta alun perin suunnitellut, koska autot kiinnostivat enemmän. Ajattelin tehdä rakennushommia vapaa- ajalla, mutta kävikin toisin päin, aikanaan autokorikorjaajaksi valmistunut Tuomo sanoo.

– Olin 13-vuotiaana apupoikana isommalla rakennustyömaalla. Vanhaa liiketalouden instituuttia laajennettiin ja isä sai sieltä väliseinien urakan. Siellä sai levyä kantaa ja olihan se Petekin siellä mukana, hän lisää veljeänsä vilkaisten.

– Silloin ei kesälomia juurikaan vietetty. Eikä tosin oikein nykyäänkään, he naurahtavat.

Petri valitsi suoraan rakennusalan ja kouluttautui kirvesmieheksi. Armeijan jälkeen hän sai ensimmäisen vakituisen työpaikan Napalkki Oy:stä, jossa myös Tuomo oli kesätöissä.

Veljesten ja heidän Harri -isänsä kanssa yhdessä perustettu Talonrakennus Pitkänen Ky vietti viime lokakuussa kymmenvuotisjuhlia. Yrityksen päätoimialana ovat uudis- ja korjausrakentaminen ja kohteina ovat tavallisesti omakotitalot ja kesämökit.

– Teimme aikaisempina vuosina paljon avaimet käteen -toimituksia. Viime vuosi oli kuitenkin todella hiljaista uudisrakentamisen puolella ja niin näyttää olevan nytkin, he toteavat.

Pitkäset aloittivat viime joulukuussa uuden lämpöhirsitalon rakentamisen, jossa on menossa parhaillaan sisäseinien panelointi. Yrityksen omat toimitilat sijaitsevat osuvasti Timpurinkadulla. Viime viikolla miehet olivat levyttämässä tontilla hallirakennuksen sisäkattoa.

– Meille tulee tänne uutta lisätilaa vajaat 90 neliötä. Talvirakentamisen aikaan tässä voi tehdä hyvin esimerkiksi kappaletavaramaalausta, he toteavat.

Veljekset sanovat, että rakennuksilla työt jakautuvat kolmen miehen kesken hyvin. Vanhin on kuulemma kuitenkin aina pomo.

– Isä on toimitusjohtaja. Teemme kaikkea hyvin tasapuolisesti, kuten urakkalaskentaa ja sopimuksia. Äitimme Raili on äänetön yhtiömies, joka hoitaa laskutuspuolen.

Veljeksistä nuorempi eli Tuomo asuu perheensä kanssa Ristiinassa yli 200 vuotta vanhassa talonpoikaistalossa.

– Ostimme sen samaan aikaan, kun kävin Lappeenrannassa rakennusmestarikoulua. Siinä sitä tuli näprättyä talo perustuksista asti kuntoon, hän toteaa.

Petri puolestaan rakensi perheelleen talon Olkkolanniemeen.

– Halusimme kaupungista pois omaan rauhaan. Lasten koulu on kuitenkin ihan lähellä.

Miehet viihtyvät perheineen yhdessä myös vapaa- ajalla.

– Olemme mökillä isolla porukalla ja teemme kylpyläreissuja. Tahkolla on myös käyty laskettelemassa. Pienten lasten kanssa se oli lähinnä pulkkamäkeä, mutta kunhan pojat vähän kasvavat, niin sitten kyllä mennään rinteeseen, he sanovat lopuksi.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0