Kaiken ytimessä on ihmisen kohtaaminen

10.12.2014 Ajankohtaista
Joel Hallikaisen ensi vuoden konserttiohjelmistokonsertti kantaa nimeä Rakkautta etsimässä. Kiertue käynnistyy helmikuussa Espanjan aurinkorannalta, jossa hyväntekeväisyyskonserttien tuotto ohjataan uuden turistikirkon rakentamiseen.

Suomalaiset muistavat Joel Hallikainen parhaiten Tuttu Juttu Showsta ja Kuurankukasta. Vauhtivuosien jälkeen mies otti aikalisän etsien elämäänsä syvempää tarkoitusta. Oma paikka on löytynyt.

Hallikaisen joulunaika on mennyt Joulun kosketus -kiertueen merkeissä. Lähimpänä Mikkeliä Hallikainen esiintyy joulun alla Hirvensalmen kirkossa.

Kolmekymmentä vuotta viihteen ammattilaisena työskennellyt muusikko ollut viime vuosina vähän julkisuudessa. Hän tekee kuitenkin noin sata keikkaa vuodessa. Hallikainen sanoo huomanneensa, että hänen uransa on loikkinut kymmenen vuoden jaksoissa.

– Kymmenen ensimmäistä vuotta harjoittelin ja otin turpaan. 90-luvulla tuli Tuttu Juttu ja Kuurankukka. Sitten mies pysähtyi. Perhe kasvoi ja laitoin asiat järjestykseen. Nyt olen siinä paikassa johon valmistauduin parikymmentä vuotta, hän toteaa.

Vuosien karttuessa Hallikaiselle on karttunut oma vankka yleisöpohja, joka on antanut hänelle tukensa. Suosituissa gospelkonserteissa on käynyt yli 300000 kuulijaa. Hän kokee saaneensa työrauhan ja oma todellisen elämän.

– Mies parhaassa iässä. Vähän on tullut painoa ja charmia lisää, mutta myös tyyneyttä ja rauhallisuutta. Enää ei tarvitse hötkyillä.

Joulukonserttiin on koottu ikivihreiden rakastettujen joululaulujen lisäksi myös uudempaa joulumusiikkia. Elämää nähnyt laulaja astuu yleisön eteen kitaran kanssa.

– Olen läsnä siinä mitä teen. Kaiken ytimessä on ihmisten kohtaaminen, ei ole olemassa muuta. Värivalojen ja savun taakse ei voi mennä. Vain olemalla läsnä, pystyn antamaan itsestäni jotain yleisölle.

Hallikaisen mielestä joulumusiikissa on jotain sellaista, joista jokaisella kuulijalla on jonkinlainen oma käsitys ja kollektiivinen muisto.

– Minä saan olla jakamassa ja herättelemässä ihmismieliä joulun herkkyydelle. Joulu on kristikansan juhla ja rakkaus on syntynyt maailmaan jouluna. Siinä on joulun perimmäinen sanoma, hän kiteyttää. Hallikaisen mielestä kirkot ovat parhaita paikkoja konsertoida. Hän on ihmisten edessä herkällä paikalla. Tilanteen herkkyyttä ja pyhyyttä täytyy kunnioittaa.

Hallikaisen joulukiertue päättyy joulunalusviikolla. Joulua hän viettää kotona Raisiossa yhdessä perheensä kanssa. Viiden lapsen isällä on myös jo yksi lapsenlapsi.

– Minä olen Jokke-pappa ja meille tulee nyt parin vuoden tauon jälkeen joulupukki.

Laulajan mielestä lapsille pitää tarjota joulusatu. Myös aikuisten tulisi miettiä joulun perimmäistä satua, joka ei ole hänen mielestään satua vaan totta.

Joel Hallikainen esiintyy Hirvensalmen kirkossa 11.12.2014 kello 18.30

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0