Asiakas saa aina tilattua enemmän

12.11.2014 Koti
Paavo Jokisella ja Ari Maastovaaralla on työn alla tamminen kylpyhuonehyllykkö sekä koivuiset runkomoduulit.

Kokopuu Oy:n verstaassa suunnitellaan ja toteutetaan puusta lähes mitä tahansa. Hienopuuseppä Ari Maastovaara ja puuseppä Paavo Jokinen taitavat kodin uudistuksen keittiötä, saunaa ja portaikkoja myöten, aina huonekaluihin asti.

Keittiö-teemalla liikuttaessa miehet sanovat toteuttaneensa viimeisimmän keittiöprojektinsa vasta pari kuukautta sitten. Kesämökin keittiöön tuli yksinkertaiset koivukaapit, joissa oli lehtikuusitasot. Hyvä työnjälki tuntuu poikivan uusia työtilauksia, sillä asiakas oli ottanut heihin yhteyttä nähtyään miesten aikaisemmin toteuttaman keittiökaluston jossain muualla.

– Tuotteisiimme kannattaakin tutustua etukäteen. Niissä on paljon erilaisia yksityiskohtia, kuten saranat, oven lukitus ja hyllynkannaketapit, jotka teemme kaikki itse, Jokinen sanoo.

– Ne antavat hyllyille ja kaapistoille aivan erilaisen luonteen. Tuotteet ovat myös visuaalisesti kauniimpia, jos niissä ei ole metallisia kiinnikkeitä, Maastovaara lisää.

Puusepät tekevät itse kaikki näkyvät pintaliimalevyt, joista valmistetaan ovet ja laatikostojen etusarjat sekä ennen kaikkea työtasot. Kun liimalevyt tehdään leveästä lankusta, silloin puun oma ilme säilyy.

Puun käyttö mahdollistaa sen, että kaapistoista tulee tyyliltään enemmän huonekalumallisia.

– Esimerkiksi perussokkeli voidaan korvata vaikka jaloilla, joka keventää kaappien ja koko keittiön yleisilmettä.

Rintamamiestalon keittiökaapistot ovat koivua ja työtasot rustiikkimäntyä. Välitilan maitolasia oleva pinta on kehystetty kauniisti.
Rintamamiestalon keittiökaapistot ovat koivua ja työtasot rustiikkimäntyä. Välitilan maitolasia oleva pinta on kehystetty kauniisti.

Kokopuu tekee keittiöt aina mittatilaustyönä, asiakkaan toiveet ja tarpeet toteuttaen. Jokinen näyttää tabletilta valokuvia, jotka on otettu Helsingissä sijaitsevasta rintamamiestalosta. Keittiössä laitettiin kaikki pinnat uusiksi lattiasta kattoon. Koivupintojen ohella työskentelytasot olivat rustiikkitammea.

– Me voimme tehdä myös erikoisuuksia. Tähän keittiöön haluttiin sen ajan tyyliä kunnioittaen näkyviin ilmanvaihtohormin ja liesituulettimen poistoilmakanavien ritiliköt.

Puuseppien mukaan yleensä jokainen tuote poikii jotain erikoisuutta, joten asiakas saa ehkä enemmän mitä alun perin tilaakaan. Ihannetyökohde onkin juuri sellainen, missä he pääsevät näyttämään omaa suunnittelutaitoaan ja osaamistaan projektin alusta loppuun. Parhain kokonaisratkaisu saadaan aikaan silloin, jos he voivat suunnitella ja hallinnoida kaikkia keittiöön tehtäviä muutoksia.

– Tuttuja ja luotettavia yhteistyökumppaneita ohjeistamalla kaikki putket ja johdot saadaan kätevästi piiloon. Jos tarve vaatii, voimme tehdä myös viime hetken muutoksia alkuperäissuunnitelmaan.

Miehet voivat toteuttaa myös kokonaisuuksia. Sama tyyli voi edetä vaikka eteiseen tai ruokailutilan puolelle, kuten tässä kyseisessä kohteessa. Toisaalta syntyyhän puuseppien käsissä vaikka samaan tyyliin sopiva ruokailuryhmä.

– Astiastoja emme ole vielä tehneet, mutta lautasethan voisivat syntyä helpostikin, he naurahtavat.

Maastovaara ja Jokinen muistuttavat, että keittiökalusteissa on viiden vuoden toimivuustakuu. Tämän aikana he huolehtivat siitä, että puun elämisestä johtuvat ongelmat hiotaan toimiviksi, esimerkiksi laatikostot liukuvat esteettömästi. Tarvittaessa heiltä voi tilata huoltokäynnin, johon voidaan sisällyttää vaikka työtasojen huolto.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0