700 munkkia, 1200 makkaraa ja 500 annosta hernekeittoa

30.3.2023 Vapaa-aika
Hyväntekijät
Erilaiset puuharastit olivat suosittuja niin perheen pienempien kuin vanhempienkin keskuudessa. Kuvassa jääkiekon tarkkuuslaukauspiste.
Leijonaklubien yhteisesti järjestämä Lasten talvitapahtuma veti ennätysyleisön Mikkelin satamaan.

Vuonna 2010 ensimmäisen kerran järjestetty talvitapahtuma on ollut tauolla vain kahden koronavuoden ajan. Idea kaikille avoimeen ja ohjelmalliseen ulkoilmatapahtumaan syntyi leijona-aktiivi Kalevi Jukaraiselta.
– Kaikki eivät pääse lomillaan etelän lomalle tai pohjoisen hiihtokeskuksiin. Me leijonat haluamme omalta osaltamme olla tasoittamassa eriarvoisuuden tunnetta järjestämällä matalan kynnyksen tapahtuman, Jukarainen taustoittaa.
Tapahtumaidean taustalla on myös Jukaraisen omat elämänkokemukset. Aina rahaa ei ole ollut käytettävissä, ja ulkopuolelle jäämisen tunne on edelleen epämiellyttävä kokemus lapsille ja nuorille. Menestyksekkään yrittäjäuran jälkeen miehellä on riittänyt virtaa hyväntekeväisyyteen yhdessä muiden leijonien kanssa.

Hiihtolomaviikon lopulla järjestetyssä ulkoilmatapahtumassa oli tarjolla monipuolista ohjelmaa. Pulkkamäen, koiravaljakon sekä poni- ja moottorikelkka-ajelujen lisäksi taitoaan sai kokeilla erilaisissa kilpailuissa. Golfin ja jääkiekon tarkkuuslyöntikisat olivat suosittuja. Tutustua sai myös ambulanssiin ja poliisi- sekä paloautoon, ja kuultiinpa niiden ympärillä ammattilupauksia lasten suista. Voimisteluseura Sirius oli esittelemässä paikan päällä toimintaansa.
Eikä sovi unohtaa makkaranpaistoa, jota sai grillailla itse tai nauttia valmiiksi käristettyinä. Tarjottavat kelpasivat yleisölle erinomaisesti. Päivän saldo oli tältä osin suorastaan mykistävä: 700 munkkia, 1 200 makkaraa ja 500 annosta hernekeittoa.
– Ne menivät käytännössä kaikki. Vain muutama makkarapaketti jäi jäljelle, Jukarainen kertoo.

Tuhansien tapahtumaan osallistuneiden joukossa oli tänä vuonna paljon ukrainalaisia. Muun tiedottamisen lisäksi aktiivisesti sanaa tapahtumasta levittänyt Jukarainen oli iloisesti yllättynyt tapahtuman suosiosta.
– Ehkä tämä kertoo ajasta missä nyt elämme. Ilmaistapahtumalle on kysyntää, Jukarainen pohtii.
LC Haukivuoren, LC Naisvuoren, LC Porrassalmen, LC Savon Jousen ja LC Mikkeli/Päämajan yhteistyössä järjestämä tapahtuma saanee jatkoa myös ensi vuonna. Jukaraisen aatoksissa siintää jo oheisohjelman monipuolistaminen.
– Tässä voisi olla mukana esimerkiksi urheiluseuroja ja muita toimijoita. Tapahtuman kaikki palvelut on ostettu rahalla ja tästä tuesta kiitos kuuluu kaikille asianosaisille, Jukarainen painottaa lopuksi.

 

JARNO LAATIKAINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0