Luvassa normaalia heikompi kukinta

23.3.2022 Koti

Luonnonvarakeskus ennustaa männylle, kuuselle ja koivulle vaatimatonta kukintaa tänä vuonna.

Männyn siementen laatu on lämpimän viime kesän ansiosta hyvä. Siemensato jää kuitenkin keskikertaiseksi. Tänä vuonna mänty kukkii keskimääräistä heikommin, mikä tarkoittaa heikohkoa siemensatoa keväällä 2024.
Sen sijaan ensi keväälle ennustetaan keskimääräistä runsaampaa männyn siemensatoa.
Kuusi kukki viime kesänä runsaasti, ja latvoissa on paljon käpyjä. Hyönteis- ja ruostesienituhot ovat kuitenkin paikoin runsaita. Kuusen kukinta on tänä vuonna heikkoa, ja kevään 2023 varisevan siemenen määrä on jäämässä vähäiseksi.
Koivu kukkii tänä vuonna tavanomaista heikommin. Kevään 2021 kukinta oli runsas, ja hyvää vuotta seuraa yleensä yksi tai kaksi heikompaa. Hedekukintoja on tänä vuonna vain viidesosa viime vuoden määrästä.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0