Liikasella on kalustoa joka lähtöön

23.2.2022 Auto & Kone
Hinausyrittäjä Sami Liikanen toivoo tänäkin talvena autoilijoille malttia liikenteeseen.

Hinaus Liikaselle kutsu käy useimmin tieltä suistumisiin ja lumeen juuttumisiin.

Pohjoismaiseen Falck-yhtymään kuuluva Hinaus Liikanen on tätä nykyä kalustoltaan ja tilauskannaltaan suurin hinausalan toimija eteläisessä Savossa. Yrittäjä Sami Liikasella on apuneuvoja kaikenkokoisille kulkupeleille henkilöautoista linja-autoihin ja rekkoihin saakka.
Pitkälle on tultu siitä, kun Liikanen aloitti yhdellä hinausautolla. Ympärivuorokautisesti päivystävän hinausyrityksen palveluja ovat hinaamisten lisäksi pääasiassa autojen sekä työkoneiden kuljetukset ja onnettomuuspaikkojen raivaukset.
– Siivoamme erityisesti raskaan kaluston onnettomuuksien tapahtumapaikkoja, Liikanen sanoo.

Kuluvana talvikautena yrityksen hinaajia ovat työllistäneet eniten teiltä suistumiset ja lumeen juuttumiset. Niihin ovat johtaneet kelien nopeat vaihtelut, monet huonossa kunnossa olevat tiet ja ajokalustojen jäätymiset. Yrityksen väkeä on pyydetty avuksi harvakseltaan myös moottori- ja rengasrikkojen tapauksiin. Töitä on ollut reilusti.
– Kiirettä on riittänyt, ja kuskipula on ollut mieletön. Sekä minun että neljän kuljettajani on pitänyt venyä monta kertaa vaativiin suorituksiin, Liikanen hymyilee tilanteen haastavuudesta huolimatta.

Vaikka Etelä-Savo on Hinaus Liikasen keskeisintä toiminta-aluetta, työtilaukset vievät yrityksen työntekijöitä välillä ympäri Suomea Helsingistä aina pohjoisimpaan Lappiin asti.
– Iso osa työtilauksistamme tulee Falckin keskuksen kautta. Sieltä saamme esimerkiksi tiettyjen ajoneuvomerkkien palvelupäivystyksen pyyntöjä, Liikanen kartoittaa.
Toisaalta Mikkelin seudun yritysasiakkaat työllistävät jo tutuksi käynyttä hinausliikettä suorilla yhteydenotoillakin. Uudet asiakkaat taas löytävät sen helposti verkkohaulla.

Hinausyrittäjän työsarka on vaativa. Alalla vaaditaan toimintavalmiutta, reippautta, omaa ajattelukykyä ongelmien ratkaisemisessa ja ennen kaikkea oma-aloitteisuutta.
– Kaikki työpäivät ovat erilaisia. Joskus työtä voi tehdä virka-aikataululla ja joskus on tehtävä ylitunteja, kuvailee Liikanen.
Hän terästää ajatteluaan muun muassa luonnossa liikkumalla ja harrastamalla kaikkea, mihin yrittäjän aika antaa myöten.
– Vakituiset aamulenkit Kalevankankalla ovat tärkeitä. Mielellään myös tarvon lumikengillä ja käyn kuntosalilla.

 

Hinaus Liikanen

  •  Aloitti Kuljetuspalvelut S. Liikasen nimellä kymmenen vuotta sitten.
  •  Liittyi vuonna 2015 osaksi monitoimiyritys Falckia.
  •  Auttaa viiden erilaisen hinausauton kalustollaan, jota on täydennetty ja uusittu vuosien varrella.
  •  Työskentelee eniten raskaan kaluston parissa.

VIRPI KONTINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0