Kesoset yrittävät saman katon alla

22.9.2021 Ajankohtaista
Heidi ja Janne Kesonen pyörittävät kahta eri yritystä saman katon alla. Painohalli on yhteistä työtilaa.

Yhteisistä tiloista syntyy synergiaetua.

Joskus käy niin, että kun lausuu unelmansa ääneen, ne toteutuvat. Teollisuuskadulla sijaitseva Etelä-Savon Mainospiste sai heinäkuun alussa uuden yrittäjän, kun Heidi Kesonen osti yrityksen liiketoiminnan puolisonsa Jannen kanssa.
– Minulla oli jo pitkään ollut haaveena oma yritys. Viimeksi tänä keväänä sanoin Jannelle, että olisi ihana tehdä töitä itselle vaikka vaatealalla, Heidi kertoo.
Nyt Heidi on toimitusjohtaja omassa yrityksessä, joka myy muun muassa työvaatteita sekä erilaisia painotuotteita.

Heidi on tehnyt aikaisemman työuransa kaupan alalla myyntitöissä sekä yhden vuoden kirjanpitäjänä.
– Kirjanpitäjäksi lähdin opiskelemaan, koska halusin vaihtaa alaa. Muuten minulla ei ole nykyiseen alaan liittyvää kokemusta.
– Olenkin erittäin kiitollinen edelliselle yrittäjälle, joka toimi mentorina opettaen minulle sekä järjestelmien että laitteiden käytön. Myös Jannella on tietotaito hallussaan, joten voin kääntyä myös hänen puoleensa, kertoo Heidi.

Puoliso Janne Kesonen on pyörittänyt omaa yritystään, Autopesula JJK-FIX:iä, jo vuodesta 2004.
– Autopesun lisäksi myös minun firmani tekee teippauksia, joten meillä on käytännössä yhteiset työtilat, Janne kertoo.
– Kun yritysten palvelut sivuavat toisiaan, syntyy siinä myös synergiaetua. Vinkkaamme puolin ja toisin omille asiakkaillemme toistemme palveluista.

Heidi kertoo olevansa iloinen siitä, että liiketoiminnan lisäksi yrityskauppojen mukana tuli myös valmis asiakaskunta.
– Mikkelissä alalla on kilpailua jonkin verran, mutta jo näin lyhyessä ajassa olen huomannut, että yhteishenki eri yrittäjien välillä on hyvä.
– Jos jollain ei ole juuri sitä tuotetta, mitä asiakas hakee, hänet neuvotaan seuraavaan paikkaan.

Epäilijöitä ja ihmettelijöitä riitti, koska Heidi ryhtyi yrittäjäksi hyvin epävarmana aikana.
– Moni tuli kysymään, eikö sinua pelota. Olen yleensäkin sitä mieltä, että jos ei mitään yritä, ei mitään saakaan. Jos tullaan rytinällä alas, niin sitten tullaan. Ehkä minulta puuttuu itsesuojeluvaisto, Heidi nauraa.

Puoliso Janne nyökyttelee virnistäen vieressä, mutta toteaa myös, etteivät viimeiset pari vuotta yrittäjyyttä ole olleet helpoimmasta päästä.
– Omassa firmassa töitä on ollut vaihtelevasti. Kuitenkin olen pystynyt työllistämään kaikki kolme työntekijääni, eikä lomautuksiin ole tarvinnut turvautua. Nyt tilanne onneksi näyttää jo kaikin puolin valoisammalta.

Yrittäjyyden ja perhearjen pyörittäminen ei aina ole sieltä helpoimmasta päästä. Kun molemmat vanhemmat ovat yrittäjiä ja vielä eri yrityksissä, tilanne voisi äityä jopa kaoottiseksi.
– Meillä on kolme lasta, joista pojat käyvät koulua ja tytär on vielä päiväkodissa. On myönnettävä, että ilman kahta ihanaa isoäitiä saattaisimme olla tiukan paikan edessä. Heille kuuluu iso kiitos.
– Toisenlaisessa tilanteessa unelma olisi saattanut jäädä toteutumatta. Toisaalta se, että työskentelemme lähes samassa tilassa, tukee myös perheen ja yrittämisen yhtälöä, Kesoset sanovat.

Etelä-Savon Mainospisteen valikoimasta löytyvät niin mainostekstiilit, työvaatteet, mainosteipit kuin flyerit ja banderollitkin. Vaatemyynti on isossa osassa yrityksen toimintaa ja sen ohessa vaatepaino. Suurin osa asiakaskunnasta on yrityksiä ja yhteisöjä, kuten urheiluseuroja.
– On ollut kiva huomata, että myös yksityishenkilöt ovat enenevässä määrin löytäneet tiensä tänne.
– Palvelua kyllä saa, oli sitten kyseessä kaveriporukan hassut T-paidat tai jonkin yrityksen ikkunateippaukset, Heidi vinkkaa.

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0