Leijonilta yli 6 000 euroa koululaisille

9.6.2021 Koti
Kalevi Jukarainen (vas.), Markku Muurikka, Mauno Keto ja Esa Siiskonen Lions Club Päämajasta luovuttivat Hyvä Koulukaveri -stipendit Mikkelin kaupungin opetusjohtajalle Seija Manniselle jaettavaksi koulujen todistusten jaon yhteydessä. Kuva: LC Päämajan arkisto

Odotettu Hyvä koulukaveri -stipendiäänestys oli vuoden tauolla.

Mikkeliläinen Lions Club Päämaja jakoi jo kymmenennen kerran Mikkelin kaupungin peruskoululaisille Hyvä koulukaveri -stipendejä. Normaalista stipendit jaetaan 1. ja 2. luokkalaisille, mutta tänä vuonna muistettiin myös 3. luokkalaisia. Ajatuksena oli, että koululaiset valitsevat äänestämällä keskuudestaan hyvän ystävän, joka on auttavainen ja positiivinen muita luokkatovereita kohtaan.
– Oppilaat eivät päässeet viime vuonna koronan vuoksi äänestämään. Emme halunneet syrjiä ketään, joten päätimme jakaa stipendejä tavallista enemmän, Lions Club Päämajan rahastonhoitaja Kalevi Jukarainen kertoo.
Hyvä koulukaveri -stipendejä jaettiin yhteensä 6 150 eurolla. Tämä jakautui Mikkelin koulujen 205 oppilaalle, joista kukin sai 30 euron suuruisen stipendin.

Jukarainen kertoo saaneensa idean alun perin kitkemään koulukiusaamista.
– Yleensä muistetaan niitä jotka saavat hyviä arvosanoja todistukseen, mutta kaikilla ei välttämättä ole kykyjä siihen. Kuka tahansa voi kuitenkin olla hyvä ystävä, Jukarainen hymyilee.
Niin oppilaat kuin koulujen henkilökunta ovat pitäneet leijonien huomionosoituksesta.

Jokainen voi kantaa oman kortensa kekoon, sillä varat stipendeihin kerätään muun muassa leijonien järjestamien kalamarkkinoiden tuotolla sekä ympäri kaupunkia sijaitsevilla keräyslippailla.
– Meillä on kymmenkunta lipasta, joihin voi laittaa pullonpalautuskuitin tai ihan käteistä rahaa. Kaikki varat ovat tulleet siis lahjoituksina, Jukarainen tähdentää.

Jukaraisen mukaan Päämajan leijonien sydäntä lähellä on eteläsavolaiset nuoret. He ovat tehneet aikaisemmin lahjoituksia muun muassa Mikkelin keskussairaalan lastenosastolle.
– Haluamme tukea oman kulmakunnan lapsia. Näillä näkymin Hyvä koulukaveri -stipendien jakamista jatketaan, koska sitä odotetaan innolla myös kouluissa.
Nyt leijonat toivovat kovasti, että kalamarkkinat päästään pitämään suunnitellusti elokuun kolmantena viikonloppuna. Jukaraisen mukaan aina on pidettävä mielessä koronavaraus, mutta tällä hetkellä tapahtumalle näytetään vihreää valoa.

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0