Ravintola-alaan riittää uskoa

– Olen sen verran taikauskoinen, että varsinaisia avajaisia After Bariin ei ole tulossa. Kun baarilla ei ole avajaisia, ei voi sulkeakaan, Antti Halonen virnistää.

Korona on ahdistanut monet ravintola-alan yritykset nurkkaan, mutta se ei pelottanut Anu Koskista ja Antti Halosta, jotka molemmat perustivat hiljattain uudet alan yrityksen. Pubityyppisen After Barin ja Lounasravintola Herkun yrittäjillä riittää luottoa parempaan tulevaisuuteen.

Kohta 11 vuotta ravintola-alan yrittäjänä toiminut juvalainen Antti Halonen avasi joulukuun alussa Porrassalmenkadulle After Barin.
– Olin jo pidemmän aikaa katsellut lähikaupungeista uusia liiketiloja, sillä asiakaspohjaa kaupungeissa on ymmärrettävästi enemmän kuin Juvalla. Lopulta katse kääntyi Mikkelin suuntaan ja kun asiat loksahtivat kohdalleen tämän liikehuoneiston suhteen, tartuin tilaisuuteen.
Samoihin aikoihin, syyskuussa, Halonen laittoi Juvalla pakettiin Bar Alan, mutta jatkaa edelleen Bar Ylän yrittäjänä, nyt jo kolmatta vuotta.

Vaikka aika ei ollut kaikkein otollisin uuden ravintolan avaamiselle, Halonen piti päänsä.
– Mennyttä vuotta ei oikein hyvällä tahdollakaan voi kutsua onnistuneeksi. Tilanteet ja rajoitukset vaihtuivat lennosta, eikä edelleenkään voi ennustaa, mitä alkanut vuosi tuo tullessaan. Pitää kuitenkin uskaltaa katsoa nenäänsä pidemmälle.
– Jos ei mitään yritä, ei mitään voi saadakaan. Myös vuokranantajan tuki poikkeustilanteessa on ollut arvokasta, mies toteaa.

Halonen on itse tällä hetkellä sairaslomalla ja baarit Juvalla ja Mikkelissä pyörivät yhden työntekijän voimin.
– Minulla olisi jo kova kiire päästä tieskin taakse, mutta vielä pitää odotella helmikuulle. Sain joulun tienoilla uuden niskanikaman, kun toinen käsi sanoi yhteistyönsä irti. Vielä pitää hetki odotella että saan nostella tavaroita.
– Vuosi on luonut uusia rutiineja sekä asiakaskunnalle että ravintoloille. Lomautuksiltakaan ei ole vältytty, mutta edelleen jaksan luottaa siihen, että tilanne kääntyy parempaan päin, Halonen päättää.

Anu Koskisen koronalapsi, Lounasravintola Herkku, syntyi loppukesästä Kaapelikadulle, jossa autohuoltoliikkeen yhteydessä sijaitsevan ravintolan tilat olivat olleet ilman yrittäjää jo parin vuoden ajan.
– Sanoin itseni irti edellisestä työpaikasta kesällä ja avasin Herkun elokuun alussa. Vallitseva tilanne oli kieltämättä hieman kimurantti, mutta koin että minulla ei ollut vaihtoehtoja. Kun sain vielä sijoittajat mukaan, asia oli loppuun käsitelty
– Olen aina ollut yrittäjähenkinen ja eräänlainen jyrkänteeltä hyppääjä, naurahtaa Koskinen.

– Pieni mutta kompakti keittiö taipuu moneen. Täällä syntyvät niin lounasruoat, noutoannokset kuin voileipäkakutkin, vinkkaa Anu Koskinen.

Lounaalla on arkisin tarjolla muutama ateriavaihtoehto sekä monipuolinen salaattipöytä.
– Mitään varsinaista pitopalvelua en pyöritä, mutta paikanpäällä tarjottavan lounaan lisäksi meiltä saa jatkossa noutoannoksia ja tilauksesta myös esimerkiksi kokoustarjoilun tai voileipä- ja täytekakkuja. Kysymällä saa vastauksia, ruoka-ammattilainen nauraa.

Koskinen uskoo vahvasti koronatilanteen helpottavan kesää kohti.
– Uskon rokotteen positiiviseen vaikutukseen ja kevään edetessä kesään päästään toivottavasti jo normaaliin elämänmenoon ja myös asiakasmäärä kasvaa. Asiakaspohjaa tällä alueella on kuitenkin melko mukavasti.
– Ja kunhan saan kaikki ideani toteutettua, uskon vahvasti että liiketoimintakin virkistyy, optimisti kun olen, toteaa Koskinen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0