Hanskapäivät järjestään toista kertaa

21.5.2018 Koti
Mikkelin Romumetallin Hannu Vesanka, Jere Hytönen ja Mikael Pitkänen haluavat avata yrityksen toimintaa.

Hanskoja ei lyödä tiskiin vaan ne laitetaan jakoon.

Mikkelin Romumetalli järjestää yhdessä Kuusakoski Oy:n kanssa kaikille avoimet Hanskapäivät lauantaina 26. päivä. Tapahtuma järjestetään Mikkelin Romumetallin pihalla. Tarkoituksena on avata metallinkierrätysyrityksen toimintaa suuremmalle yleisölle.
– Olemme poikkeuksellisesti avoinna lauantaina ja tapahtumaan ovat tervetulleita ihan kaikki. Tarjolla on myös makkaraa, mehua ja pullaa, kierrätysliiketoiminnan vastaava Mikael Pitkänen vinkkaa.
Hanskapäivien nimi tulee tapahtumassa ilmaiseksi jaettavista hanskoista, joita kuulemma riittää kaikille kävijöille. Tempaus järjestettiin ensimmäisen kerran romuttamolla viime vuonna.

Päivän aikana Mikkelin Romumetallille voi tuoda kierrätykseen kotitalouksien vanhat romut teollisuuden raaka-aineiksi.
– Laitamme omaa kalustoa näytille ja paikalla kerrotaan maksuttomasta SEIFFI-keräyksestä. SEIFFI:in voi tuoda kännyköitä, tietokoneita ja muita datalaitteita, Pitkänen kertoo.
SEIFFI huolehtii, että laitteiden sisältämä data on tuhottu ja asiakkaalle toimitetaan tuhoamistodistus, kun toiminta on suoritettu.

Romuttamoon meno voi olla kynnyskysymys. Mikkelin Romumetalli haluaa avata ovensa myös niille, jotka eivät ole ennen käyneet paikan päällä.
– Tänne on helpompi tulla, kun kaikki koneet eivät ole käynnissä. Vastaamme kysymyksiin ja halumme näyttää, että ihan tavallisia hymyileviä ihmisiä täällä on töissä, mies naurahtaa.
Mies itse on aina ollut työnsä puolesta enemmän tai vähemmän kierrätyksen parissa. Perheen 6- ja 4- vuotiaat lapset ovat myös oppineet kierrättämään nuoresta iästä huolimatta.
– Tapahtuma on hyvä tapa lisätä tietoisuutta. Viime vuonna kävijöitä oli oin 300, joten kiinnostusta löytyy, Pitkänen kertoo.
Mikkelin Romumetalli sijaitsee Oravinmäellä. Pitkänen toteaa sijainnin olevan hyvä, koska 5-tieltä on helppo poiketa paikalle. Myös matka Mikkelin keskustaan on lyhyt.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0