Cap-Autokouluja on nyt kaksi

15.9.2017 Koti
Mikkelin Autokoulun Seppo Viljakainen oli uuden simulaattorin puikoissa Cap-autokoulun johtajan Tapio Paasimaan seuratessa ajoa. Kumpikin ovat tyytyväisiä yhteistyöhön. – Mielestäni olimme sopiva kumppani, koska Mikkelin Autokoulu on aina ollut kehityksen aallonharjalla, Paasimaa totesi.

CAP-Group Oy osti heinäkuun alussa Mikkelin Autokoulu Oy:n liiketoiminnan.

Uuden toimipisteen avajaisia vietettiin Raatihuoneenkadulla torstaina. Vajaat 30 vuotta Mikkelin Autokoulu Oy:tä luotsannut Seppo Viljakainen kertoo vetovastuun siirtymisen uusille hartijoille olevan hyvä asia.
– Yrittäjänä olemisen päivät ovat pikkuhiljaa tulleet täyteen. Nyt joku muu saa ottaa ohjat käsiinsä, mies toteaa hymyssä suin.
Mikkelin Autokoulu on opettanut paikkakuntalaisia ajamaan jo vuodesta 1927 ja on näin ollen yksi Suomen vanhimpia autokouluja.

CAP-Autokoululla on entuudestaan Mikkelissä yksi toimipiste. CAP Group Oy:n johtaja Tapio Paasimaa on erittäin tyytyväinen osaamisesta, jota he saavat yritykseensä. Tarjontaan tulee oston myötä mahdollisuus moottoripyöräkortin hankkimiseen sekä reilusti osaamista raskaan kaluston puolelta.
– Hyödyt ovat molemminpuolisia. Me tuomme lisänä nykyaikaiset järjestelmät, kuten muun muassa simulaattorin, Paasimaa kertoo.
Simulaattorin avulla asiak­kaat voivat tutustua paineettomasti liikenteeseen. Alussa opettaja on mukana kertomassa mitä pitää tehdä. Ajotaitojen kehittyessä simulaattorilla voidaan nostaa vaikeustasoa eli lisätä esimerkiksi liikennettä.
– Simulaattorilla harjoittelun jälkeen on paljon helpompi lähteä oikean liikenteen sekaan, koska siihen on voinut tutustua turvallisessa ympäristössä ilman liikenteen tuomaa painetta, Paasimaa toteaa.

Tulevassa autokoulussa henkilökunta pysyy samana eikä muutos vaikuta asiakkaisiin. Positiivisena lisänä tulee mahdollisuus etäopiskeluun. Teoriatuntien takia ei enää tarvitse tulla paikan päälle luokkaan.
– Jos asiakas ei pääse tiettynä päivänä paikalle, hän voi valita etätunnin. Silloin riittää, että on mobiililaite tai tietokone sekä toimiva nettiyhteys, Paasimaa kertoo.
Pitkän uran ajo-opettajan tehnyt Viljakainen toteaa etäopetuksen olevan hyvä asia, koska silloin nuorten on helpompi osallistua opetukseen.
– Luokassa muiden keskellä oleminen voi olla joillekin todella stressaava tilanne, eikä välttämättä uskalla kysyä mieltä askarruttavia asioita, Paasimaa lisää.
Asia helpottaa myös maaseututaajamissa asuvia, joille kuljetuksen järjestäminen voi olla hankalaa. Cap-Autokoulu haluaakin tulevaisuudessa kartoittaa myös lähialueen asiakaskuntaa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0