Uusi katsastusasema avasi

|

Teemu Karonen ja Jaakko Falck tekivät unelmasta totta ja pistivät pystyyn oman yrityksen. – Pyöritämme yritystä kahteen mieheen, mikä antaa mahdollisuuden joustoihin työajoissa esimerkiksi kesäaikaan, sanovat miehet.

Mikkelissä on nyt seitsemän paikkaa missä katsastaa auto.

Jaakko Falck ja Teemu Karonen toteuttivat haaveensa ja pistivät pystyyn katsastusalan yrityksen.
– Olemme molemmat olleet alalla useita vuosia ja työkavereina kolmisen vuotta. Kun kuulimme että tästä vapautuu kiinteistö, se oli viimeinen sysäys kohti yrittäjyyttä, kertoo Karonen.
– Mietimme ja teimme laskelmia. Totesimme ettei se pelaa joka pelkää.

Tuumasta toimeen ja maaliskuun puolivälin tienoilla Marskin Katsastus Oy:tä pykättiin pystyyn jo täydellä tohinalla. Huhtikuun lopulla Trafilta heltisi katsastustoimilupa ja toiminta lähti täysillä käyntiin. Yritys toimii jo aiemmin katsastuskäytössä olleissa tiloissa Juontotiellä.
Marskin Katsastus on nyt seitsemäs paikka Mikkelissä, missä autoja voi katsastaa ja ainoa täysin mikkeliläisomistuksessa oleva.

Lähes vuosi sitten voimaan astunut uusi katsastuskäytäntö harvensi katsastusvälejä uudemmilla autoilla. Uudet autot on katsastettava ensimmäisen kerran nelivuotiaana ja sen jälkeen joka toinen vuosi kymmeneen ikävuoteen asti. Tämän jälkeen auto on katsastettava vuosittain.
– Tiedämme minkä verran tällä alueella on katsastettavia autoja ja myös, kuinka moni niistä on esimerkiksi alle 10 vuotias, sanoo Falck.
– Katsastusvälien muutoksen vaikutukset alkavat näkyä vasta toukokuun lopussa. Sitä ajatellen ei ole ehkä se paras hetki firman perustamiselle, mutta silti uskomme että leivän syrjässä pysytään kiinni, miehet sanovat.

Tarjolla on peruspaketti eli kaikki kevyenkaluston määräaikaiskatsastukset sekä erikoiskatsastukset eli rekisteröinti ja muutoskatsastukset. Miehet tiedostavat että vallitsevassa kilpailutilanteessa täytyy toimia mahdollisimman kustannustehokkaasti.
– Me teemme kahdestaan kaiken paperihommista katsastuksiin. Panostamme paikallisuuteen, hyvään palveluun ja kilpailukykyisiin hintoihin, miehet mainostavat.
Nyt kun katsastusajankohtaan voi itse vaikuttaa, aika moni siirtää sen kesälle. Yrittäjälle se tarkoittaa sitä, että kuumimman sesongin aikaan ei paljoa lomailla.
– Lomat pidetään sitten kun ehditään eli todennäköisimmin talvella, sanoo Karonen.

Syksyllä katsastuskäytäntöihin tulee lisää muutoksia.
– Odottelemme toisen nosturimontun kanssa, miten säädökset tarkentuvat kuorma-autojen katsastuksia ajatellen, kertoo Falck.
Haukivuorelta kotoisin oleva Jaakko Falck on koulutukseltaan auto- ja kuljetustekniikan insinööri. Nelisen vuotta sitten Mikkeliin muuttanut Teemu Karonen puolestaan tulee Hämeenlinnasta ja on koulutukseltaan konepuolen diplomi-insinööri.
– Molemmat olemme työskennelleet autoalalla jo toistakymmentä vuotta, kertovat miehet.

Marskin Katsastus Oy:n virallisia avajaisia vietettiin viime viikon perjantaina grillimakkaran ja kahvittelun merkeissä. Olipa mukana myös edustus Mikkelin Mobilisteilta, joiden puheenjohtajana Karonen tällä hetkellä toimii.

Mikkelin malliin — JiiTeen Kuukautinen

|
Valtakuntamme joka kulmalla vaaleissa valitut kuntapäättäjät vetävät kotiin – itseensä – päin aina kun mahdollista. Mikkeli ei tietenkään tee tästä poikkeusta. Saatamme olla jopa ...

Syksy vie harrastusten pariin

|
Syksy on hieman kuin uusi vuosi: otetaan ryhtiaskel ja aloitetaan ehkäpä uusi harrastus – tai jatketaan sitä entistä. Harrastaahan voi lähes kaikkea: syvänmerensukelluksesta postimerkkien ...

Entistä maukkaammaksi leivottu

|
Uusi CLA työntää tähtimerkin imagoa yhä nuorekkaampaan suuntaan. Ei tarvitse mennä kovinkaan pitkälle ajassa taaksepäin, kun Mercedes-Benz miellettiin varttuneempien herrasmiesten kulkupeliksi. Kansanautona eli taksina ...

Massey-Fergusonin jälkimarkkinointi- toiminnot Etukoneelle

|
Traktoreiden ja maansiirtokoneiden huolto- ja varaosatoiminnat keskittyvät Mikkelissä entisestään. Arinakadulla sijaitsevan Etukoneen huoltotarjonta täydentyy viidennellä merkillä, kun Massey-Ferguson liittyy New Hollandin, Case IH:n, Zetorin ...