Yhteispeli on avainasemassa

Mikkelin kaupunki palkitsi Olli Heinikaisen luotsaaman Ola Oy:n vuoden 2017 yrityspalkinnolla. Palkinto luovutettiin yritysgaalassa Pieksämäellä Veturitalleilla. Myös MP on palkinnut hänet vuoden 2017 taustavaikuttajana.

Palkinto yllätti Ola Oy:n yrittäjän Olli Heinikaisen.

Mikkelin kaupungin yrityspalkinto on perinteinen kaupunginhallituksen osoittama tunnustus Mikkelissä toimivalle yritykselle. Heinikainen arvelee osasyynä tunnustukselle olevan yrityksen merkittävä panostus seudun urheilutoimintaan.
– Nuoret kiinnostavat ja totta kai pitää heille pitää olla edustusjoukkueet mitä kohti pyrkiä. Nuoret pysyvät pois kaduilta, kun heillä on mielekästä tekemistä.
Heinikainen valittiin hiljattain myös Mikkelin Palloilijoiden puheenjohtajaksi. Hänen mukaansa tilanne on siinä mielessä hyvä, että hänellä on aikaa ja tarmoa toimia myös seuratyössä.
– Talkootyöt ovat yksi tärkeä osa-alue seuratoimintaa, jossa aion myös itse olla mukana. Kääritään hihat ja laitetaan kädet saveen.
Miehen mukaan yhteisö voi paremmin, kun toimitaan yhdessä ja ihmisillä on mieleistä tekemistä.

Yksi tärkeimpiä pointteja, niin työelämässä kuin seuratyössä, on Heinikaisen mukaan yhteisöllisyys. Ola Oy tekee yhteistyötä Esedun kanssa. Heillä on nuoria työharjoittelussa ja heitä pyritään työllistämään mahdollisuuksien mukaan.
– Tälläkin hetkellä töissä on kaksi uutteraa nuorta ja teen kaikkeni, että heille olisi työtä myös kesäksi, Heinikainen kertoo.
Työntekijöiden pysyvyys yrityksessä on ollut hyvä. Noin 15 vuotta sitten harjoittelussa olleita työmiehiä on edelleen talossa.
– Jotkut ovat lähteneet esimerkiksi yrittäjiksi, mutta se on normaalia elämää. Saamme heiltä kuitenkin yhä apuja, jos tarvitsemme.

Työnteko alkoi Mikkelin torilla mansikan myynnillä. – Oikeastaan se alkoi jo rikkaruohon kitkemisellä, Olli Heinikainen huomauttaa hymyssä suin.
Työnteko alkoi Mikkelin torilla mansikan myynnillä. – Oikeastaan se alkoi jo rikkaruohon kitkemisellä, Olli Heinikainen huomauttaa hymyssä suin.

Heinikainen uskoo vilpittömästi yhteistyön voimaan. Hänen mukaansa nuoret saavat hyvät eväät elämään, jos he jaksavat kahlata läpi junioripolun.
– Joukkuelajeissa oppii yhteispeliä, välittämistä ja hyväksymään erilaiset persoonat. Väkisinkin pitää ottaa huomioon muut.
Joukkueen tärkein pelaaja ei ole se kenellä on parhaat taidot, vaan pelikentällä ollaan tasa-arvoisia. Tätä ajatusta Heinikainen soveltaa myös työelämässä.
– Meillä toimitaan joustavasti, asiat sanotaan suoraan ja toimitaan yhteispelillä.

Heinikaisella on ystäviä omalta jalkapallouraltaan, joiden kanssa he näkevät yhä säännöllisesti. Jokainen on löytänyt oman urapolkunsa. Hän myös kertoo saavansa apuja entisiltä työnantajiltaan tarpeen vaatiessa.
– Minä ajattelen ja uskon, että kaveria on aina autettava, koska tulee myös se päivä kun kaveri auttaa minua, mies kiteyttää lopuksi.

 

Ola Oy

• Rakennusalan yritys on perustettu vuonna 2002.
• Ensimmäinen kohde oli entinen Säästötalo, nykyinen Motonet, joka rakennettiin vuonna 2002.
• Nykyisin yritys keskittyy asuntorakentamiseen.
• Liikevaihto on 5 miljoonaa euron luokkaa
• Työllistää 12 vakituista työntekijää sekä alan harjoittelijoita
• Tukee vahvasti mikkeliläistä urheilutoimintaa

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0