Viimeisen sijan voi sisustaa halutulla tavalla

Ari Hyytiäinen kertoo, että arkun perussisustukseen kuuluvat tyyny, peitto ja kasvoliina.

Hautauspalveluyritys on huomannut palvelun olevan kysytty.

Hautauspalvelu Lautturi Ky palvelee asiakkaitaan suuren surun keskellä. Kun omaisille koittaa hautajaisjärjestelyjen aika, niin ajankohtaiseksi tulee myös arkun valinta. Yrittäjä Ari Hyytiäinen kertoo, että arkkuvalikoimasta löytyy malleja, joiden pintaväri on valittavissa asiakkaan toiveiden mukaan.

– Tilaamme raakarunkoa, joihin teemme itse verhoilut. Malleina ovat perinnepuuarkku ja venearkku, jotka ovat täyttä mäntyä, kertoo Hyytiäinen.

Arkkujen sävy maalataan kuultoväreillä. Yrityksellä on netissä värikartta, jonka avulla voi valita sopivimman sävyn.

– Kyllä ihmiset alkavat heti miettiä, että mikä väri sopisi parhaiten vainajalle, kun he saavat tietää tästä mahdollisuudesta. Yleisin sävy perinnepuuarkussa on kuultovalkoinen ja venearkussa tummanruskea.

 

Yritys tekee itse myös arkkujen sisäverhoilut, joihin käytetään valkoista puuvillakangasta. Arkun perussisustukseen kuuluvat tyyny, peitto ja kasvoliina.  Myös arkun sisäpuolen sisustus voidaan toteuttaa toivomusten perusteella.

– Pohjan voi koristella halutessaan vaikka oljilla tai syksyn lehdillä, Hyytiäinen kertoo esimerkkeinä.

Kaikissa arkkumalleissa käytetään pohjana samaa mäntyrunkoa. Ekologiset arkut sopivat maahan hautaukseen ja tuhkaukseen, eikä niistä löydy keinokuituja.

 

Hautauspalvelu Lautturi on toiminut Mikkelissä puolentoista vuoden ajan. Sen ekoarkkumalleille on myönnetty Suomen hautaustoiminnan keskusliiton laatusertifikaatti. Todistus takaa arkkujen ja uurnien ympäristöasioiden huomioimisen sekä tuotteiden hyvän laadun. Hautaustoimisto auttaa omaisia kaikissa hautausjärjestelyihin kuuluvissa asioissa.

– Pyrimme koko ajan kehittämään ja uudistamaan toimintaa. Lautturilla on myös oma suomalaisen työn avainlipputunnus, Hyytiäinen päättää sommitellessaan arkkuun valkoista tyynyä.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0