Arkisto

Koti & Keittiö

Onko keittiösi turvallinen?

Keittiössä on asuintiloista selvästi eniten vaaranpaikkoja – siellä on kylmälaitteita, liesi, ehkäpä hellakin, veitsiä jne. Vaara korostuu selvästi ruoanlaiton yhteydessä: kuumia astioita, levypintoja ja ...

Kotikeittiön kingi

Kokeneen kotikokin valmistamaa ruokaa on nauttinut niin ministerit kuin Daimler-Mercedeksen pääjohtajakin. Raimo Heinänen on mikkeliläisten tuntema niin tori- ja kauppahalliyrittäjänä kuin politiikastakin. Raimon menneisyyteen ...

Nykyajan keittiö on ennen kaikkea toimiva

Selkeys, toimivuus ja helppous ovat nykyaikaisen keittiön tärkeimmät kriteerit. Viime vuosina keittiöihin on saatu paljon arkea helpottavia toimintoja. Keittiön ja oleskelutilan yhtenäistyminen on myös ...

Varastot tulevat ihmisten luo

Kodin ulkopuolisten varastotilojen vuokraus on yhä yleisempää. Idea varastohotellista kypsyi Seppo Tenhusen mielessä monen vuoden ajan. Kun tilaisuus perustaa vuokravarastoja Mikkelin keskustan tuntumaan syntyi, ...

Euroopassa keittiö kulkee mukana

Suomalainen haluaa keittiöstä oman näköisen sekä toimivan. Keittiötä ei nähdä enää pelkkänä ruoan valmistuspaikkana, vaan se halutaan integroida muuhun asuntoon. Tiloista ei haluta erillisiä ...

Keittiömestarille maistuu kotiruoka

Töissä Roope Rask loihtii gourmet-aterioita muille. Kotikeittiössä ohjenuora on: simppeliä ja hyvää. Kun Bistro Holvin toinen omistaja ja keittiömestari Roope Rask siirtyy ravintolan keittiöstä ...

Keittiönkin voi päivittää

Nykyisin keittiön saa yksilöllisesti suunniteltuna, asennusvalmiina pakettina. Saavumme keittiö- ja kalustesuunnittelija Saana Gustafsson-Purujärven kanssa Huuhanahoon Sirpa ja Seppo Tapion kotiin. Gustafsson-Purujärvi näkee Tapioille suunnittelemansa keittiön ...

Suunnitelman ei tarvitse olla valmis

Keittiöitä remontoidaan vuodenajasta riippumatta. Pursialassa sijaitseva GL Keittiö ja GL Puu on ollut toiminnassa jo yli 30 vuotta. Yrittäjäpariskunta Pia ja Ilpo Leinonen ovat ...

Ruokapalveluyritys kasvoi ryminällä

Ateria on monelle päivän kohokohta. Mikkelissä toimivan Riitan Sapuskan yrittäjä Riitta Vesterinen ei arvannut minne yrityksen perustaminen johtaa. – Ajattelin aluksi, että hyvä, kun ...

Puuseppä teki itselleen tiskipöydän

Valmistukseen on käytetty 20 eri puulajia. Ari Maastovaaran keittiökalusteet eivät ole joukkotuotantoa. Puusepänverstaassa odottaa asennusta vaille valmiina tiskipöytä/työtaso, jonka valmistuksessa on käytetty 20 eri ...